5 rykande kokböcker

– Läcker sommarmat

Äntligen är det säsong för middagar och fika under öppen himmel! Oavsett om du är en grillmästare eller nybörjare finns det mängder av härliga kokböcker att inspireras av till sommarens alla måltider, här ger vi våra 5 bästa tips!


1. Morberg lagar ute

Morberg utforskar nya och gamla favoritrecept i naturen, vid vattnet och hemma på gården i Sörmland. Med sin övertygelse om att man kan laga allt utomhus som man gör inomhus delar han med sig av sin passion för utomhusmatlagning. Från enkla stenar och en brasa till grillar och vedeldade ugnar, utforskar Morberg möjligheterna till gastronomiska äventyr under bar himmel. Att laga mat utomhus är för honom mer än bara matlagning - det är en hyllning till det enkla och nära, till ursprunget, där man kan sitta bland naturens skönhet och njuta av maten.

bokomslag Morberg lagar ute

Läs mer och köp boken här >>
 

2. Ekstedt grillar / Knep och hemligheter

Niklas Ekstedt delar generöst med sig av sina stjärnkocksknep och hemligheter för att lyckas vid grillen. En omfattande guide som rymmer över 50 fantastiska recept för fisk, fågel, kött och tillbehör, vilket gör den till en modern klassiker som passar både nybörjare och erfarna grillmästare. Med denna bok i handen kan alla ta sin grillning till nästa nivå!
 

bokomslag Ekstedt grillar / Knep och hemligheter

Läs mer och köp boken här >>
 

3. Frukt och bär A-Ö

Paul Svensson tar med oss på en smakresa genom Sveriges natur i Frukt och bär A-Ö. Med över 500 recept och 33 kapitel utforskar han användningsområdena för lokala delikatesser som frukt och bär, från grytor och gratänger till bakverk, desserter, saft och sylt. Boken erbjuder även bruksanvisningar för varje frukt och bär, vilket gör den till en oumbärlig resurs för alla matälskare som vill njuta av naturens skatter.

bokomslag Frukt och bär A-Ö

Läs mer och köp boken här >>
 

4. Dantes Italien

Enkla recept, god mat och njutning med nära och kära. Upplev både klassiska favoriter och nya rätter från det italienska köket med Dante Zia som guide till autentiska smaker. Börja med burrata, apelsiner och pistagenötter, följt av skaldjurspasta och fläsklägg med äpple, vitt vin och rosmarin. Avsluta med tiramisù smaksatt med limoncello och jordgubbar. Succé är garanterad! Välkommen till Italien.

bokomslag Dantes Italien : 59 älskade recept

Läs mer och köp boken här >>

5. Sommarfika med Fredrik

Fredrik Nyléns bakbok är en hyllning till sommarens rika utbud av solmogna bär och frukter. Med över 80 lättbakade recept för allt från jordgubbskladdkaka till lavendelglass, är det en perfekt följeslagare för sommarens fikastunder. Oavsett om det är soligt eller skuggigt, förmiddag eller eftermiddag, är det alltid rätt tid för en underbar sommarfika!

bokomslag Sommarfika med Fredrik

Läs mer och köp boken här >>