Nyckelring Mattias A. Klum orangutangunge
Hem och Fritid

Nyckelring Mattias A. Klum orangutangunge

Nyckelring, Kollektion Stora A

49:-
Nyckelring med motiv av en orangutangunge fotad av naturfotografen Mattias A. Klum i rehabiliteringscentret i Nyaru Menteng, Kalimantan, Borneo.

Mattias A. Klum är fotograf, filmfotograf och regissör, hans expeditioner runtom i världen har varit omfattande och internationellt omtalade. På ett konstnärligt och unikt sätt beskriver och skildrar han djur, växter och kulturer i form av artiklar, böcker, filmer, föreläsningar och utställningar. Sedan 1997 har Mattias producerat en mängd artiklar och omslag i tidskriften National Geographic samt flera filmprojekt och böcker. Nu i ett unikt samarbete med Akademibokhandeln för vår egen kollektion – Kollektion Stora A.

"En av de 450 moderlösa orangutangungarna i rehabiliteringscentret i Nyaru Menteng, Kalimantan, Borneo. Avverkningarna, palmoljeodlingarna och bränderna på Borneo har starkt påverkat den biologiska mångfalden och förstås också de vilda orangutangerna. Orangutangen är den enda människoapan i Asien och den finns bara i små isolerade områden på öarna Sumatra och Borneo. Orangutanger kan göra enkla verktyg för att klia sig och de använder buketter av stora blad som paraply för att skydda sig mot både sol och regn. Jag har även sett orangutanger använda grenar för att sträcka sig efter frukter de inte riktigt når. I det vilda stannar ungarna hos mamman till 6–7 års ålder men som vuxna lever de för det mesta ensamma i regnskogen."
  • EAN: 7340188605448