Pysselinspiration för vuxna

– 5 tips för att komma igång

Visste du att pysslande kan sänka nivån av stresshormoner i kroppen – efter bara 45 minuter?* Att fortsätta pyssla som vuxen är helt klart bra för kropp och sinne. Men hur hittar man inspiration att pyssla när kalendern är uppbokad och att-göra-listan aldrig tycks bli kortare? Här är fem tips!

1. Boka in pyssel i kalendern

Har du inte tid för ditt skapande? Eller tar du dig inte tid? Precis som du bokar tvättid eller ett möte på jobbet så kan du även boka in tid för kreativt pyssel. Strunta i att slötitta på TV en vardagskväll upplev skaparglädjen istället. Hur känns det efteråt?

2. Hitta inspiration till pysselstunden

Du har tagit dig tid för ditt skapande och framför dig ligger ett blankt papper redo att fyllas med… Ja, vadå? Ibland är det skönt att inspireras inför pysselstunden. Läs en bok med inspirerande övningar eller spana in vår YouTube-serie Skapa med Moa Linette. Testa det som verkar roligt!

3. Fyll förrådet med pysselkit

En förutsättning för ditt skapande är såklart att du har kreativa verktyg såsom pennor, papper, målarfärg och annat roligt hemma. För du vet aldrig när pyssellusten infinner sig! I våra butiker hittar du allt du behöver, och våra kunniga butiksmedarbetare hjälper dig gärna hitta rätt verktyg för just dig.

4. Släpp pressen

Har du en resultatfokuserad vardag? Du ska springa snabbt, nå dina mål och dessutom hinna ta hand om dina relationer. Men behöver du verkligen ha ett mål med ditt pysslande? Prova att släppa pressen på resultatet. Skapandet är målet!
 

5. Bjud in vännerna

”Ju fler desto bättre” gäller också pysselstunden. För visst är det härligt att träffa vänner, inspireras av varandra och bara få skapa tillsammans. Och du, självklart går det lika bra att ha skaparträffar digitalt! Bjud in en vän du inte sett på länge.

 

*Enligt en studie publicerad av Art Therapy.