Akademibokhandeln

– Sveriges ledande bokhandelskedja

Akademibokhandeln är Sveriges ledande bokhandelskedja med över 100 butiker över hela landet. I våra butiker kan du få lästips och inspiration, besöka författarsamtal och signeringar, ta med barnen på sagostund och hämta ut välförtjänta Läsborgarmärken. Du kan välja och vraka bland ett brett sortiment av böcker, pappers- och kontorsvaror. Behöver du hjälp att välja så finns vi som jobbar i butiken nära till hands. Du kan också köpa dina böcker genom Akademibokhandelns e-handel, på akademibokhandeln.se.

Akademibokhandeln finalist i Retail Award 2018

Vi är superstolta och glada över att vi med vår medlemsklubb Akademibokhandelns vänner var en av finalisterna i Retail Awards 2018, i kategorin Årets lojalitetsprogram. 

Juryns motivering:
Akademibokhandeln vill sprida läsglädje och har med tydlighet och långsiktighet lagt ned själ, hjärta och hjärna för att visa detta i en bransch fylld av prispress och nätkonkurrens. Det har gett resultat. Lojalitetsprogrammet har nu nära 1,8 miljoner medlemmar, vilka har tillgång till många olika medlemsaktiviteter som hyllar det skrivna ordet. Medlemsförmånerna bidrar samtidigt till att göra de fysiska butikerna mer relevanta – en ambition som kan vara guld värd?

 

Akademibokhandeln utsedd till Årets Butikskedja i Retail Awards 2017

Vid Retail Awards 2017 tog Akademibokhandeln hem priset som Årets butikskedja. Hög servicegrad, inspirerande butiker och ett noga utvalt sortiment är några av anledningarna till vinsten. Läs mer om vinsten i Retail Awards i vårt pressrum.

Vår affärsidé

Vad säljer vi?
Vi säljer ett brett och väl sammansatt sortiment av böcker, pappers- och kontorsvaror.  Vi erbjuder också annat som bidrar till vår lönsamhet och har en naturlig plats hos oss.

Hur bedriver vi vår verksamhet?
Vi driver moderna och lönsamma försäljningskanaler. Det gör vi på ett inspirerande sätt med kunden i fokus.

Till vem vänder vi oss?
Våra kunder är privatpersoner, företag och offentlig verksamhet i hela Sverige.

Vår vision: Läsglädje för alla, varje dag

Vår vision är att alla ska få uppleva läsglädje varje dag. Att böcker ska öppna dörrar till nya världar, ge avkoppling, kunskap och inspiration. Och att böcker ska skapa gemenskap: en godnattsaga vid läggdags, en läsupplevelse att dela med en vän.

Vi vill också bidra till ett demokratiskt samhälle där alla kan utbyta tankar och åsikter. För läsande människor utvecklar sitt språk, kan uttrycka sig och skapa dialog – och det är genom språket vi förstår varandra, samhället och oss själva. Därför ska böcker i alla format finnas där människorna rör sig, i butiker och på nätet.

Vi vill vara ett nav i kulturlivet, en mötesplats, ett ställe där barnen sporras att utveckla sin läsförmåga och där all världens litteratur görs tillgänglig för alla, varje dag.

Ägare, ledning och styrelse

Ägare
Akademibokhandeln ingår i Bokhandelsgruppen, som ägs av Volati AB och företagsledningen. Mer information: www.bokhandelsgruppen.se.

Nätbokhandeln Bokus är ett dotterbolag till Akademibokhandeln.

Ledning
VD: Maria Edsman
Försäljning & drift Akademibokhandeln: Kristel Schepers 
Försäljning & e-handel Bokus: Peter Brühl
Inköp & sortiment: Patrik Övreby
Supply chain: Anton Hellström
HR: Anita Jansson
Marknad: Cecilia Helsing
Ekonomi: Jane Jangenfeldt
IT: Anna-Lena Olsson

Styrelse

Ordförande: Mårten Andersson
Mattias Björk, ledamot
Patrik Wahlén, ledamot
Stefan Sjöstrand, ledamot
Peter Killberg, ledamot

Kontaktinfo

Akademibokhandeln
Box 2100, 103 13 Stockholm
Besöksadress: Lindhagensgatan 74, 112 18 Stockholm, plan 8
Telefon växel: 010-744 10 00