Månadens pocket

– En officer och spion av Robert Harris

Varje månad väljer vi ut en pocketbok som du som medlem i Akademibokhandelns Vänner kan köpa till ett extra bra pris. Månadens pocket mars är Robert Harris’s En officer och spion.

Om boken

Paris år 1895. Alfred Dreyfus, en fransk-judisk officer, döms mot sitt nekande för att ha överlämnat hemliga dokument till tyskarna. Domen lyder: deportering på livstid till Djävulsön.

Den franske officeren Georges Picquart, som initialt är inblandad i arresteringen av Dreyfus, misstänker snart att fel man skickats iväg. Medan Picquart kämpar för att avslöja sanningen om konspirationen, tvingas han omvärdera synen på sitt hemland – och sig själv.

En officer och spion, som baseras på Dreyfusaffären, har blivit hyllad av läsare och recensenter över hela världen. Det är en skildring av antisemitism, ett justitiemord iscensatt av det franska etablissemanget och en visselblåsares envishet.

Om författaren

Robert Harris började sin bana som tv-reporter på BBC. Därefter tog han över som politisk redaktör på The Observer och han har skrivit regelbundet för Sunday Times och Daily Telegraph. En officer och spion är hans nionde roman.

Ej medlem? Här kan du läsa mer om medlemsklubben Akademibokhandelns Vänner.