Månadens pocket

– Vänd dig inte om av Tove Alsterdal

Varje månad väljer vi ut en pocketbok som du som medlem i Akademibokhandelns Vänner kan köpa till ett extra bra pris. Månadens pocket april är Tove Alsterdals "Vänd dig inte om".

Om boken

En gång var Beckomberga ett av Europas största mentalsjukhus. Nu har spåren av det förflutna suddats ut och exklusiva bostäder byggs i den gamla parken. Svante Levander är en av dem som flyttar in i idyllen, tillsammans med sin nya kärlek. På väg hem från affären blir han knivhuggen till döds. Eva, hans före detta hustru, har följt efter honom den kvällen och grips, misstänkt för mord.

Bara en person kan vittna om vad som hände, en utländsk kvinna som satt utanför butiken och tiggde, men hon är spårlöst försvunnen. När några småpojkar finner rester av mänskliga kroppar i närheten av mordplatsen exploderar rädslan.

Det förflutna visar sig vara närmare än någon kunde tro.

Om författaren

Tove Alsterdal har hyllats unisont av kritikerna för sina tidigare kriminalromaner, Kvinnorna på stranden, I tystnaden begravd och Låt mig ta din hand. Böckerna ges ut på nitton språk och har nominerats till priser i flera länder, även filmrättigheterna är sålda. Tove är tidigare journalist och dramatiker. Hon har rötter i Tornedalen, men är uppvuxen i stockholmsförorten Jakobsberg. Vänd dig inte om hand är hennes fjärde och senaste, fristående kriminalroman.

Ej medlem? Här kan du läsa mer om medlemsklubben Akademibokhandelns Vänner.