Läsarnas val

– Röstningen är avslutad!

Nu är röstningen avslutad i Läsarnas Val, Akademibokhandelns nya bokpris. Tyvärr måste vi besviket konstatera att det varit mycket färre röstande än vi hade hoppats på och räknat med. Det har t.o.m. varit så få röster att det inte går att utse någon vinnare.

Vi har ju kontakt med tusentals engagerade bokläsare varje dag och bara i vår kundklubb Akademibokhandelns Vänner har vi 1,1 miljoner medlemmar. Därför hade vi räknat med en rejäl tillströmning av röstande, men så blev alltså inte fallet. Vi kommer att göra en noggrann utvärdering, men det verkar som om röstningsproceduren var onödigt krånglig, vilket hindrade många från att rösta.

Givetvis går inte de röstande miste om chansen att vinna de utlovade gyllene bokpaketen. Vi gratulerar Marju Remes Castell, Monica Sandin, Kim Eidenert Nässlin, Celia Björklund Demargne, Linda Lindquist, Maria Bergius, Karin Jansson, Ida Heldius och Catarina Hansson!

OM LÄSARNAS VAL

All makt utgår från dig. Så enkel är tanken bakom Akademibokhandelns nya bokpris. I Läsarnas val kan du rösta på svenska böcker utgivna mellan 2015-11-01 och 2016-10-31 i sex kategorier: Roman, Deckare & spänning, Facklitteratur, Mat & dryck, Barn & ungdom och Bilderbok.

Kriterier för Läsarnas val 2016: boken ska vara en originalutgåva, utgiven i Sverige 2015-11-01 t.o.m. 2016-10-31 samt ha svenska som originalspråk. Röstningen är öppen för alla och du kan rösta en gång per person och kategori. 

MOTIVERA OCH VINN BOKPRISER

Motivera gärna ditt val med varför du röstar på just den boken. Då är du med och tävlar om tio gyllene bokpaket. De innehåller fem utvalda böcker från årets utgivning samt en lyxig anteckningsbok från Castelli. Glöm inte att ange en giltig e-postadress så att vi kan kontakta dig. 

Vinnarna av bokpaketen utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. E-postadressen som anges i formuläret kommer enbart att användas för dubblettkontroll och kontakt med de utsedda vinnarna. 

RÖSTA FÖRE 31 OKTOBER

Läsarnas val är öppen för röstning mellan 8 september och 31 oktober. Vinnarböckerna presenteras den 8 december i Akademibokhandelns butiker och på akademibokhandeln.se. Tack för din röst och lycka till!