Köpvillkor akademibokhandeln.se

Dessa villkor gäller vid köp hos Akademibokhandeln.se, Bokhandelsgruppen i Sverige AB, organisationsnummer 556204–5004.


Beställning

På akademibokhandeln.se kan du som är privatperson och bor i Sverige handla böcker online. På boksidan klickar du på ”Lägg i varukorgen” och när du är nöjd med ditt köp går du vidare till kassan.

Handla i inloggat läge
Du kan välja att logga in eller bli Medlem innan köpet genomförs i kassan. Fördelarna med att vara inloggad är, bland annat, att du får tillgång till vänpriser, gratis frakt om du handlar för mer än 149 kr samt att du kan följa din beställning på Mina sidor och att dina kontaktuppgifter finns förifyllda så att köpet går snabbare. 

Handla utan inloggning
Du kan också välja att handla utan att logga in och fyller då i dina uppgifter vid varje köp. Det går inte att efterregistrera ett köp på ditt medlemskap. Fraktkostnad på 29 kr tillkommer vid beställning utan inloggning. 

Betalning

I samarbete med Klarna erbjuder Akademibokhandeln betallösningen Klarna Checkout.
Mer information om Klarnas betalsätt eller din betalning finns på klarna.se eller i Klarna- appen.
Genom att slutföra ditt köp i kassan godkänner du både Köpvillkor akademibokhandeln.se och Klarnas villkor samt Klarnas hantering av personuppgifter.  Läs mer om hur Klarna hanterar personuppgifter här.
 

Leverans

Leveranstid
Hur lång tid det tar för böckerna och komma hem till dig beror på om de finns i vårt eget lager eller om vi först beställer hem dem från en leverantör. På boksidan och i kassan ser du när boken förväntas skickas från oss. 

Beställer du böcker som har olika lång leveranstid styr leveranstiden för den bok som tar längst tid när paketet förväntas komma till dig.
Om leveranstiden beräknas bli längre än vad som anges på webbplatsen underrättas du via e-post. Du har då rätt att, innan expediering, per e-post annullera din beställning.

Leveransadress
Om du väljer att betala med faktura skickas paketet alltid till din folkbokföringsadress.

Vill du skicka paketet till någon annan adress väljer du betalsättet kortbetalning. Du får då en kvittens till din adress och med i paketet följer en leveransbekräftelse med priser.

Fraktavgifter
Om du handlar i inloggat läge och för minst 149 kr, så får du alltid gratis frakt. I övriga fall tillkommer en fraktavgift om 29 kr. Om vi måste dela upp en leverans, behöver du inte betala någon extra avgift.

PostNord
Lättare/mindre försändelser skickas som varubrev via PostNord och delas normalt ut i din brevlåda. Är försändelsen för stor för att gå ner i din brevlåda skickas den vidare till ett ombud. Du får då en avisering om detta via PostNord.

Schenker
Tyngre/större försändelser skickas som paket med Schenker och går direkt till ett ombud. När paketet finns att hämta hos ditt ombud får du en avisering från Schenker.

Följ och spåra din beställning
Om du beställde i inloggat läge kan du följa din beställning på Mina sidor.

Då ditt paket skickas får du ett meddelande som innehåller spårningslänkar och med hjälp av paketets försändelse-id kan du även spåra paketet direkt hos transportören.

PostNord

Schenker

Hur länge ligger försändelsen hos ombudet?
Ditt paket ligger kvar hos ombudet i 14 dagar. Om du inte hämtar ut det inom utsatt tid, eller om försändelsen returneras på grund av felregistrerade uppgifter, tar Akademibokhandeln ut en avgift om, för närvarande, 149 kronor som ersättning för frakt och omkostnader.

Försenade leveranser
Vi jobbar alltid hårt för att du ska få din leverans inom det tidsintervall vi anger. Men ibland inträffar det saker vi inte ka rå över, som till exempel oväder och trafikkaos. Vi kan därför aldrig garantera att leveransen kommer en given dag, utan måste reservera oss för förseningar.

Om en bok blir försenad får du alltid ett meddelande från oss. Har du beställt flera böcker skickar vi de som har kommit in i tid, och självklart kostar den extra leveransen ingenting extra.

Om en bok är helt slutsåld och inte går att få tag på meddelar vi dig per e-post.

Avbeställning

Du kan avbeställa en bok fram till dess att den har skickats från oss. Kontakta vår Kundservice på 010-744 10 40 eller kundservice@akademibokhandeln.se så hjälper vi dig.

Ångerrätt

Om du vill ångra ett köp efter det att du mottagit din beställning har du rätt att, inom 14 dagar, utöva din ångerrätt. Du kan välja att returnera via på post eller direkt i någon av våra butiker. Från den 27 mars 2020 har vi uttökat ångerrätten till 30 dagar. Utökningen gäller tillsvidare. 

Bokreaböcker
Bokreaböcker köpta i butik kan inte returneras. Bokreaböcker köpta på akademibokhandeln.se returneras via post.

Returnera per post
Återanvänd den förpackning böckerna kom i eller använd annat lämpligt emballage. Du hittar din returblankett på den följesedel som ligger med i bokförsändelsen. Fyll i den och bifoga i returförsändelsen.  Utan kunduppgifter kan vi inte se vem returen kommer från. Du betalar själv för frakten och retur får inte ske mot postförskott eller efterkrav.

Returadress:
Akademibokhandeln
c/o Förlagssystem AB
791 89 Falun

Väger paketet över 2 kg skickas det i stället till vår godsadress.

Godsadress:
Akademibokhandeln
c/o Förlagssystem AB
Tunavägen 90
791 61 Falun


Returnera i butik

Det går också bra att ta med de böcker du vill returnera till någon av våra butiker. Du behöver även ta med dig den följesedel som ligger med i bokförsändelsen. Vid retur undertecknar butik att returen är mottagen. Spara påskriven följesedel till dess att hanterad och återbetald. Observera att det inte går att byta mot annan vara.
Bokreaböcker köpta i butik kan inte returneras. Bokreaböcker köpta på akademibokhandeln.se returneras via post.

Förfallodatum på faktura
Var observant på när din faktura ska vara betald. Du ansvarar själv för att pausa din faktura hos Klarna. Mer information om din betalning finns på klarna.se.

 

Återbetalning eller kreditering av faktura
När din retur har mottagits och registrerats på vårt lager i butik, genomför vår Kundservice en återbetalning till det betalmedel som användes vid köpet. Återbetalning eller kreditering sker vanligen inom 5-7 bankdagar. Återbetalning sker via Klarna och hela beloppet återbetalas (inklusive frakt, skatt och avgifter) förutsatt att det är varor som omfattas av ångerrätten samt att de är i säljbart skick vid registrerad retur.

 

Reklamation

Om du upptäcker att du fått en trasig eller defekt vara eller om paketet försvunnit under transporten ber vi dig att direkt kontakta vår Kundservice via webbformulär, e-post kundservice@akademibokhandeln.se eller telefon 010 744 10 40 så hjälper vi dig med returuppgifter för fri retur och ersättningsvara eller kompensation.

Reklamation ska ske inom skälig tid från det att du upptäckte eller borde ha upptäckt felet, dock senast 3 år från leveransdagen.

Akademibokhandeln följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer för reklamationer, se arn.se, och svensk lag vid en eventuell tvist. Läs mer på mer på konkurrensverket.se

Reklamation ska minst innehålla följande information:
- ordernummer,
- fakturanummer, och
- namn på de varor som du vill reklamera.

Du har rätt att returnera en felaktig vara på Akademibokhandelns bekostnad förutsatt att du följer våra instruktioner. Retur får inte ske mot postförskott eller efterkrav. Reklamation av varor köpta via akademibokhandeln.se kan inte göras i butik.

Vid godkänd reklamation har du rätt att:
- kostnadsfritt erhålla en ny, felfri produkt; eller
- behålla varan och få ett överenskommet prisavdrag; eller
- häva köpet, då returneras vara och summan för varan återbetalas.
 

Behandling av personuppgifter

Här kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter.