Författare i fokus

– Tove Alsterdal

Tove Alsterdal har hyllats unisont av kritikerna för sina tidigare kriminalromaner, "Kvinnorna på stranden", "I tystnaden begravd" och "Låt mig ta din hand", som utsågs till bästa svenska kriminalroman 2014. 2016 kom Toves fjärde fristående bok, "Vänd dig inte om".

Tove anses vara en av Sveriges främsta i genren. Böckerna ges ut på många andra språk och har nominerats till priser i flera länder. Hennes debut är såld till ett brittiskt filmbolag. Hon arbetade som journalist och dramatiker innan hon debuterade som författare 2009. Hon har rötter i Tornedalen och Värmland, men är uppvuxen i Stockholmsförorten Jakobsberg.

Vad kan du om Tove Alsterdal?

Delta i vårt Författare i fokus-quiz för att vara med att tävla om ett lyxigt bokpaket med böcker av Tove Alsterdal*! Tävlingen pågår t o m 25 februari 2019.

1:a - 3:e pris

Varsitt exemplar av Blindtunneln (inbunden), Vänd dig inte om (pocket), Låt mig ta din hand ​(pocket), Kvinnorna på stranden ​(pocket) och I tystnaden begravd ​(pocket).

*Tävlingen pågår t o m 25 februari 2019. Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Anställda inom Akademibokhandeln får ej delta i tävlingen. Juryns beslut kan ej överklagas. Genom att vara med och tävla godkänner du att Akademibokhandeln lagrar dina uppgifter i ett år, i syfte att kunna kontakta och skicka ut vinster till vinnarna, samt att ditt namn kan komma att publiceras på tävlingssidan.