Författare i fokus

– Katarina Wennstam

Genom Författare i fokus lär du känna din favoritförfattare lite närmare! Katarina Wennstam är en av Sveriges mest profilerade debattörer och författare. Nu kommer "Gänget", den tredje boken om Shirin Sundin och Charlotta Lugn. Det är ett drama om skuld och skam, och om gruppens livsfarliga inverkan på individen, en bok som är lika spännande som den är engagerande.

Katarina Wennstam har gjort sig känd som en slagkraftig och orädd debattör och författare med fokus på mäns våld mot kvinnor och sexuella övergrepp. Med sina vid det här laget klassiska reportage- och debattböcker Flickan och skulden (2002) och En riktig våldtäktsman (2004) har hon skärskådat samhällets syn på utsatta kvinnor och på män som begår våldtäkter. 2016 kom Flickan och skammen, som handlar om ryktesspridning och skambeläggande av kvinnors sexualitet. Böckerna används idag inom olika utbildningar och är självklara för alla som intresserar sig för dessa frågor.

Utöver sina fackböcker har Katarina också skrivit en rad framgångsrika spänningsromaner som på olika sätt belyser hennes hjärtefrågor: Smuts (2007), Dödergök (2008), Alfahannen (2010), Svikaren (2012), Stenhjärtat (2013) och senast Skymningsflickan (2015). Hennes böcker har sålts i över 1,1 miljoner exemplar.

Vad kan du om Katarina Wennstam?

Delta i vårt Författare i fokus-quiz och var samtidigt med och tävla om ett lyxigt bokpaket! Tävlingen pågår t o m 18/10 och vinnarna kontaktas via e-post samt presenteras på vinnarsidan senast v. 43.

1:a - 5:e pris
Varsina signerade exemplar av Skuggorna (pocket) Skymningsflickan (pocket) och Gänget (inbunden).


Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Juryns beslut kan ej överklagas. Tävlingen pågår t o m den 2017-10-18.

Fakta

Bakgrund: Katarina Wennstam är född 1973 och uppvuxen i Göteborg. Hon var kriminalreporter på Sveriges Television i tio år men sadlade om och började skriva böcker.
Familj: Bor i Nacka utanför Stockholm med sina två barn.
Priser: Katarina har erhållit flera utmärkelser för sina böcker och sin journalistiska gärning, som Advokatsamfundets Stora Journalistpris, Vilhelm Mobergstipendiet och Prix Egalia. I år har hon fått Roks Årets Kvinnogärning och Fatta!:s Madeleine Leijonhufvud-pris. För sin debutbok Flickan och skulden nominerades Katarina Wennstam till Augustpriset.
Drivkraft: ”Ilskan är ren och skär bränsle för mig. För vissa blir ilska destruktivt för att den kanaliseras fel, men för mig blir den till något konstruktivt.”