Löddeköpinge Center Syd

Emma Fäldt signerar

Om Anna Tizianna – Sommaräventyr och trolleriSimskola, fiskeäventyr, kojbygge och en galen tjur som gillar glass ... ja, på Annas sommarlov händer det spännande saker hela tiden. Men innan sommarlovet börjar ska Annas klass ha en avslutningsfest och där ska Anna uppträda. Anna vill trolla fram små söta kattungar eller kanske en elefant. Problemet är bara att hon inte kan trolla. Hon tar hjälp av sin gode vän, gubben Jacobsson. 
Annas sommaräventyr visar sig bli både roliga och spännande men också svåra och lite sorgliga. Då är det bra att det finns magi som kan hjälpa till.

Om Jag gör det. För din skull: .Andrea har äntligen fått en hund, Zassi. Hon och bästa vännen Leni har stora planer på allt kul de ska hitta på med den. Men dagen innan Andrea och Leni ska iväg på en klassresa rymmer hundvalpen. Andrea är förtvivlad. Leni gör allt för att hjälpa henne. De två vännerna ställer alltid upp för varandra, men när Leni hamnar i en stor knipa på klassresan ställs Andrea inför ett svårt val. Vilket är bäst, att berätta sanningen eller att ljuga för att hjälpa sin bästa vän?

Om författaren: Jag är en barnboksförfattare som debuterade år 2010 med bilderboken Maja i parken (Lindskog förlag). Därefter har jag utkommit med fem kapitelböcker på Idus förlag (serien om Anna Tizianna samt  Jag lovar. På hedersord! och Jag gör det. För din skull!) Både att läsa barnböcker och att skriva för barn tilltalar mig mycket i och med möjligheten det ger att förflytta sig ett tag tillbaka till det fascinerande barndomslandet. Jag tar därför ofta chansen att läsa högt för något av mina egna fyra barn. Barnen är födda mellan åren 1990 och 2008 så jag har läst ganska många barnböcker genom åren.

lördag 8 oktober kl 12:00-14:00

Plats

Löddeköpinge Center Syd