Designer i fokus

– Lisa Larson

Lisa Larson är en känd keramisk designer som började arbeta på Gustavsbergs Porslinfabrik redan 1954. Under de 26 år som hon arbetade där, sattes mer än 300 av hennes figurer och bruksvaror i produktion. Mest kända är hennes katter och hundar samt andra stiliserade djur. Akademibokhandeln har, i ett unikt designsamarbete med Lisa Larson, fått nöjet att använda några av hennes charmiga skisser av katter, hundar och blommönster i sina produkter inom Kollektion Stora A.

Produkterna kommer i tre mönster, KatterHundar och Twitters. En färgsprakande kollektion fullt ut i Lisa Larsons unika, lekfulla formspråk. 
- Det är roligt att samarbeta med ett företag i Sverige igen, efter de senaste årens alla internationella samarbeten, och särskilt med en så fin butikskedja som Akademibokhandeln, det är hedrande, säger Lisa Larson. 

Vad kan du om Lisa Larson? TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Testa dina kunskaper i vårt Designer i fokus-quiz och var samtidigt med och tävla om ett härligt Lisa Larson-kit*. I vinsten ingår magneter, nyckelring, tygkasse, kort inklusive kuvert samt två skrivböcker från designsamarbetet. Du får dessutom välja om du vill att vinsten ska prydas av Lisa Larsons katt- eller hundmotiv. Tävlingen pågår t o m 1 maj 2019. Tre vinnare kontaktas senast v. 19. 

*Tävlingen pågår t o m 1 maj 2019. Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Anställda inom Akademibokhandeln får ej delta i tävlingen. Juryns beslut kan ej överklagas. Genom att vara med och tävla godkänner du att Akademibokhandeln lagrar dina uppgifter i ett år, i syfte att kunna kontakta och skicka ut vinster till vinnarna, samt att ditt namn kan komma att publiceras på tävlingssidan.