Så minskar vi risken för spridning av coronaviruset

Vardagen är fortfarande annorlunda på grund av läget i samhället och världen. Spridningen av coronaviruset (Covid-19) bär med sig utmaningar för alla. För Akademibokhandeln är din och våra medarbetares hälsa av högsta prioritet. Därför har vi vidtagit ett antal åtgärder för att kunna finnas där för dig som kund, även i utmanande tider.

Handla tryggt på bokrean

Det ska vara tryggt och säkert att handla på bokrean, oavsett vem och var du är. Handla gärna reaböcker på akademibokhandeln.se. I butik har vi vidtagit flera åtgärder för att göra bokrean säker, läs mer längre ner. Om du vill undvika att gå in i butiken kan du kontakta din butik via telefon eller e-post för att komma överens om upphämtning av varor utomhus. Läs mer om hur du handlar tryggt hos oss här.

I sju butiker har vi ingen bokrea i år: Borås Knalleland, Linköping Storgatan, Stockholm Hornstull, Stockholm Frescati, Umeå MVG, Växjö Grand Samarkand, Västerås Erikslund. Vi hänvisar till annan butik på samma ort.

Förebyggande åtgärder i våra butiker

Vi följer myndigheters riktlinjer med mycket stor noggrannhet för att minska risken för smittspridning. Inför bokrean har vi sett över ytan som bokrean exponeras på för att skapa ännu bättre förutsättningar för att hålla avstånd till varandra i butiken. Reasortimentet kommer finnas tillgängligt i butik under en längre tidsperiod än vanligt för att minska risken för trängsel. Vissa butiker har utökade öppettider under bokrean, se aktuella öppettider här. 

På inrådan av Folkhälsomyndigheten ber vi dig att hålla minst 2 meters avstånd till andra kunder samt att hålla avstånd vid eventuell köbildning. Vid högt tryck i butiken kan du bli ombedd att be ditt sällskap vänta utanför butiken, avvakta med att gå in i butiken eller att tillfälligt lämna butiken. Kundvärdar och entrévärdar står redo. För allas trygghet.

Du som är frisk är varmt välkommen till våra butiker, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer i din region. Butiksmedarbetare med minsta förkylningssymtom stannar hemma. Våra städrutiner utförs med mycket stor noggrannhet och våra butiksmedarbetare håller alltid god handhygien. Vi erbjuder även handsprit till kunder i butik.

Besök oss gärna när det är lugnt i butiken

För att göra det lättare att hålla avstånd välkomnar vi dig som har möjlighet att besöka oss när det är färre kunder i butiken. I matrisen nedan kan du se när de generellt är minst kunder i våra butiker. Den gröna färgen betyder att det är få besökare, rött betyder många besökare.

För att ta reda på när det är lugnt i just din butik kan du söka på din butiks namn på Google, till exempel ”Akademibokhandeln Luleå”. I informationsrutan som öppnas direkt i Google kan du under rubriken ”Populära tider” se när det är minst antal kunder i just den butiken.

Evenemang

Våra butiksevenemang är tyvärr inställda just nu. Håll dig uppdaterad i kalendariet. Följ oss gärna på Instagram för att inte missa livesändningar med spännande författare!

Låna & Läs

Du som är medlem i Låna & Läs kan nu låna böcker smidigare och säkrare hos oss. Du kan kontakta din butik via e-post eller telefon för att avtala om att få byta bok eller köpa ditt Låna & Läs-kort med Swish utanför butiken. Om du inte kan eller vill gå till våra butiker kan ett ombud skaffa ett Låna & Läs-abonnemang eller byta bok åt dig med hjälp av ditt personnummer eller lånekort. Se telefonnummer till din butik här. För att säkerställa god hygien torkas alla böcker av mellan lånen.

Tack till dig som kund

Tack för din förståelse och ditt samarbete. Vi hoppas att läsglädjen kan bidra till något positivt för dig i svåra tider.