Så minskar vi risken för spridning av coronaviruset

Vardagen är fortfarande annorlunda på grund av läget i samhället och världen. Spridningen av coronaviruset (Covid-19) bär med sig utmaningar för alla. För Akademibokhandeln är din och våra medarbetares hälsa av högsta prioritet. Därför har vi vidtagit ett antal åtgärder för att kunna finnas där för dig som kund, även i utmanande tider.

Handla på nya säkra sätt

Det ska kännas tryggt och säkert att handla hos oss, oavsett vem och var du är. Därför har vi infört ett antal nya sätt att handla hos oss. Så att du kan hitta ett sätt som passar just dig. Nu kan du till exempel hämta upp varor utanför alla våra butiker. Läs mer om hur du kan handla hos oss här.

Förebyggande åtgärder i våra butiker

Du som är frisk är varmt välkommen att handla i våra butiker – i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer i din region. Vi följer med stor noggrannhet myndigheters riktlinjer för att minska risken för spridning av Covid-19. Butiksmedarbetare med minsta förkylningssymtom stannar hemma. Våra städrutiner utförs med mycket stor noggrannhet och våra butiksmedarbetare håller alltid god handhygien.

På inrådan av Folkhälsomyndigheten ber vi dig att hålla minst 2 meters avstånd till andra kunder samt att hålla avstånd vid eventuell köbildning. Vid högt tryck i butiken kan du bli ombedd att be ditt sällskap vänta utanför butiken, avvakta med att gå in i butiken eller att tillfälligt lämna butiken. För allas trygghet.

Besök oss gärna när det är lugnt i butiken

För att göra det lättare att hålla avstånd välkomnar vi dig som har möjlighet att besöka oss när det är färre kunder i butiken. I matrisen nedan kan du se när de generellt är minst kunder i våra butiker. Den gröna färgen betyder att det är få besökare, rött betyder många besökare.

För att ta reda på när det är lugnt i just din butik kan du söka på din butiks namn på Google, till exempel ”Akademibokhandeln Luleå”. I informationsrutan som öppnas direkt i Google kan du under rubriken ”Populära tider” se när det är minst antal kunder i just den butiken.

Evenemang

Våra butiksevenemang är tyvärr inställda just nu. Håll dig uppdaterad i kalendariet. Följ oss gärna på Instagram för att inte missa livesändningar med spännande författare!

Låna & Läs

Du som är medlem i Låna & Läs kan nu låna böcker smidigare och säkrare hos oss. Du kan kontakta din butik via e-post eller telefon för att avtala om att få byta bok eller köpa ditt Låna & Läs-kort med Swish utanför butiken. Om du inte kan eller vill gå till våra butiker kan ett ombud skaffa ett Låna & Läs-abonnemang eller byta bok åt dig med hjälp av ditt personnummer eller lånekort. Se telefonnummer till din butik här. För att säkerställa god hygien torkas alla böcker av mellan lånen.

Tack till dig som kund

Tack för din förståelse och ditt samarbete. Vi hoppas att läsglädjen kan bidra till något positivt för dig i svåra tider.