Välkommen att handla hos oss

– På ett sätt som passar dig

Även om vardagen just nu är annorlunda så är sommaren precis som vanligt fylld med efterlängtade semesterdagar, sträckläsning i sommarsolen och högtidsstunder att fira. Och precis som vanligt hittar du mängder av böcker, gåvor, sommarlovspyssel och annat kul hos oss. Det ska såklart kännas tryggt och säkert att handla hos oss, oavsett vem och var du är. Därför har vi på den här sidan sammanställt en guide för hur du kan handla på Akademibokhandeln åt dig själv och andra – på ett sätt som passar just dig.

Handla online
Akademibokhandeln.se har alltid öppet och här finns miljontals böcker att välja mellan. Du som är medlem hos oss handlar helt fraktfritt vid köp över 149 kr. Logga in på Mina sidor så aktiveras erbjudandet automatiskt när du handlar, eller bli medlem här. Vi har även förlängt ångerrätten så att du kan ångra ditt köp i 30 dagar.

 1. Leverans hem till dig
  Klicka hem böcker snabbt och smidigt. Som vanligt levereras mindre paket direkt till din brevlåda, större paket levereras till närmsta ombud.
 2. Leverans till någon annan
  Skicka en beställning till någon annan från akademibokhandeln.se. Du betalar via Klarna och din order levereras till valfri person och adress. Läs mer här.
 3. Presentkort
  Ge bort ett digitalt presentkort till någon du tycker om. Presentkortet laddas med valfri summa och levereras till mottagaren via SMS eller e-post precis när du vill. Presentkortet kan nyttjas både på akademibokhandlen.se och i butik. Läs mer här.
   

Handla i butik, hämta upp eller få hemleverans från butik
Du som är frisk är varmt välkommen till våra butiker. Du kan reservera varor online för snabb och smidig upphämtning i butik. Alla våra butiker erbjuder även upphämtning utanför butik och vissa butiker erbjuder hemleveranser. Vi har även förlängt ångerrätten till 30 dagar.

 1. Handla i butik
  Vi har vidtagit försiktighetsåtgärder för att minska risken för spridning av coronaviruset i våra butiker. Vår kunniga personal är som vanligt redo att hjälpa dig, bara på lite längre avstånd än förut. Läs mer om våra förebyggande skyddsåtgärder i butik. Öppettiderna kan just nu avvika något från ordinarie tider, se aktuella öppettider här.
 2. Reservera och hämta upp i butik
  Du kan alltid reservera varor på akademibokhandeln.se och hämta upp dem snabbt och smidigt i din närmsta butik. 
 3. Hämta upp utanför butik
  Alla våra butiker erbjuder nu upphämtning utanför butiken för dig som vill undvika att gå in. Du betalar via Swish. Kontakta butiken via telefon för att lägga din beställning och för att avtala tid för upphämtning utanför butiken. Se telefonnummer på butikens informationssida.
 4. Hemleverans från butik
  Vissa av våra butiker erbjuder nu hemleverans direkt hem till din dörr. Om din butik erbjuder hemleverans hittar du mer information om detta på butikens informationssida.
 5. Presentkort
  Köp ett presentkort i butik och ge bort som present. Presentkorten kan användas i alla våra butiker och på akademibokhandeln.se. Läs mer här.
   

Bokus Play
Få tillgång till tiotusentals böcker genom Bokus Play – ett smart abonnemang för ljudböcker och e-böcker från 79 kr/månad. Du kan alltid prova fritt i 14 dagar. Läs mer här.