Cajsa Warg-priset 2024
Cajsa Warg-priset är en utmärkelse som hyllar högkvalitativa kokböcker och gör det enklare för matintresserade att hitta de bästa titlarna. Priset syftar även till att lyfta spännande samtal om mat och matlagning.
Paul Svensson är första vinnaren av Cajsa Warg-priset
Motiveringen lyder: ”I sann Cajsa Warg-anda förenar vinnaren lekfullt hemmamatlagning med gastronomi på högsta nivå, och bjuder på recept som ger oss nya perspektiv på några av våra mest älskade och lättillgängliga råvaror. Detta innovativa praktverk skapar inte bara lust att både laga och äta; det ger oss också ett munvattnande smakprov av framtiden. Det är en kokbok att återvända till, en kokbok där författarens övertygelse och kreativitet tydligt återspeglas i recepten, en kokbok som lockar till nyfikenhet och upptäckarglädje, en kokbok som i många år framöver kommer att inspirera såväl hemmakökets vardagshjältar som aspirerande stjärnkockar. Årets Cajsa Warg-pris och utmärkelsen Årets kokbok 2024 tilldelas Frukt & Bär A-Ö av Paul Svensson.”