Kommande
bokomslag Surdeg : lär dig hantverket
Mat & dryck

Surdeg : lär dig hantverket

Kenny Jakobsson

Inbunden

299:-
Kommande

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • 2021

Att baka surdegsbröd har blivit något av en folksport i Sverige. En av dess främsta spelare är göteborgaren Kenny Jakobsson, som driver det egna bageriet Surdegsgottoch dessutom sprider sina gedigna kunskaper om surdeg i uppskattade youtubeklipp och på instagram.

Kenny Jakobssons första bakbok Surdeg. Lär dig hantverket inleds med det grundläggande. Hur startar man en surdeg, hur blandar man degen, hur jäser man den och hur gräddar man den? Därefter kommer fördjupningen. På vilka sätt kan man baka med surdeg? Vad skiljer det ena mjölet från det andra? Hur påverkar temperaturen jäsningen? Och hur skiljer sig en bröddeg från en pizzadeg?

Boken avslutas med det allra bästa: recepten. Vi får ta del av Kennys alla populära favoriter, från lantbröd och baguetter, via hantverksknäcke, danska rågbröd, grötbröd med äpple och honung till potatis- och pestopizzor. 

Här finns allt du behöver veta för att nå framgång i jakten på den fulländade surdegslimpan, det är bara att sätta igång och öva. Boken tar dig från ax till limpa; steg för steg, timme för timme och dag för dag. Lär dig baka som ett proffs och ta med dina surdegsälskande vänner till nya gastronomiska höjder. 

  • Författare: Kenny Jakobsson
  • Formgivare: Sebastian Wadsted
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189215788
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2021-12-27
  • Förlag: Roos & Tegnér