bokomslag Soppa, potage & buljong
Mat & dryck

Soppa, potage & buljong

Tommy Myllymäki

Inbunden

289:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

 • 152 sidor
 • 2018

"Boken om soppor och dess varianter är Tommy Myllymäkis sjätte kokbok och kanske den allra bästa. Dels har han intresserat sig för soppor och de är utmärkta. Dels är sopporna mycket varierade, vilket gör boken i högsta grad användbar. Recepten är tydliga och lätta att följa."

Per Björgell, BTJ-häftet nr 23, 2018

En soppa kan vara den mest vardagliga och okomplicerade rätten, snabblagad, billig och praktisk. En annan soppa kan istället vara oerhört exklusiv och komplex, en rätt där den klassiska matlagningskonsten verkligen kan blixtra till och göra rätten till en riktigt stor upplevelse. Båda typerna av soppor fyller sitt syfte. Soppor är oftast inte särskilt komplicerade, men de är heller inte de mest förlåtande av rätter. Därför måste man ha ganska klart för sig hur soppans olika komponenter behöver balanseras mot varandra, hur soppans konsistens påverkar upplevelsen av att äta den, och hur man lyckas landa i ett resultat som blir tillräckligt fylligt och intressant för att inte bli tråkigt. I bokens 80-tal recept ingår klara soppor, gräddiga soppor, mixade soppor, kalla soppor, buljonger och potager. Du lär dig snabbt hur du med några få grundtekniker i bagaget kan variera smaksättningarna i det oändliga. Med en huvudråvara som till exempel blomkål går det att göra hur mycket som helst, och en enkel buljong kan i högsta grad bli något sofistikerat om du ger dig tid att göra ett bra förarbete. Vissa soppor kräver rätt handlag, som till exempel grönsakssoppor, andra som oxsvanssoppa, kräver tid och tålamod. I boken hittar du både svenska husmansklassiker, rustika och exklusiva soppor från de sydeuropeiska köken, ramen och buljonger.

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. 2019 öppnar han en ny restaurang på Djurgården och är kreativ ledare för bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Ulriksdals Wärdshus i Stockholm. Tommy har tidigare gett ut Sallad, Kött, vilt & fågel, Fisk & skaldjur, Grönsaker tillbehör & garnityr och Såser.

"De bästa kockarna brukar ibland göra kokböcker som är både pretentiösa och komplicerade. Det lysande undantaget är de av Tommy Myllymäki. Denna om soppor är både inspirerande och användbar. Här finns recept på allt från vardaglig korvsoppa till elegant vichyssoise med löjrom. Instruktionerna är tydliga och enkla att följa. Och visst borde vi alla äta mer soppa."

SvD

"Med stjärnkocken Tommy Myllymäkis nya kokbok kan du bli ett riktigt sopp-proffs, både till vardag och fest. //Med kokboken i handen kan du också bli en soppkonnässör."

TARA

"Lär dig laga höstens hippaste soppor!"

KingMagazine

"Superrecept på soppor - såväl klassiska som moderna. Passar både nybörjare och mer vana."

Allt om mat

"Stjärnkocken Tommy Myllymäkis nya kokbok fokuserar på en rätt som kan vara både vardaglig och snabblagad, men även oerhört exklusiv och komplex."

Västerbottenskuriren

 • Författare: Tommy Myllymäki
 • Formgivare: Karin van der Kwast Gissberg
 • Format: Inbunden
 • Upplaga: 1
 • ISBN: 9789127158672
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 152
 • Utgivningsdatum: 2018-09-22
 • Förlag: Natur & Kultur