bokomslag Min trädgård är full av skärvor
Memoarer & biografier

Min trädgård är full av skärvor

Anneli Nordström

Inbunden

279:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

  • 221 sidor
  • 2018

en intressant och välskriven berättelse om kvinnors villkor i politiken/ /och om de fackligpolitiska frågor som ligger henne närmast, såsom kvinnors arbetsvillkor. BTJ

Lyxresor, porrshower och olovliga hyreskontrakt. När fackförbundet Kommunal avslöjades var skandalen ett faktum. Ordförande vid tiden, Anneli Nordström, skulle senare få frågan om hur hon egentligen klarade av att hantera hysterin som uppstod. Svaret?  -Jag hade redan varit med om värre.

Detta är en bok om att stå rak i ryggen, våga ta konsekvenserna och konflikterna, och axla ansvaret för fler än bara sig själv. Genom återblickar för vi följa Annelis resa från arbetarklassuppväxten i Halmstad, genom det tidiga politiska engagemanget, till maktpositionen i ett av Sveriges största fackförbund. Vi får också följa en annan typ av resa, kantad av utsatthet och präglad av maktstrukturer; som barn i en dysfunktionell familj och senare som kvinna inom de stora politiska organisationerna.  

Min mor var ingen lättrörd typ, hon var liten men tuff och hade genomlidit allt från andra världskriget till maginfluensan i en tvårumslägenhet med tvättid var 6:e vecka. Men hon faller i gråt när hon hör Martin Luther Kings tal I Have a Dream . Det var augusti 1963, jag är sju år gammal, och ollonborrarna surrade i oxelträden vid hyreshusets gavel. Att mor gråter hör inte till vanligheterna så jag blir nästan rädd, men förklarar mor för mig, den här mannen är något stort och det kommer aldrig att gå honom väl.  

Anneli Nordström, född 1956 i Halmstad, är en svensk politiker och tidigare fackföreningsfunktionär. Hon var under åren 2010 till 2016 förbundsordförande för Svenska kommunalarbetareförbundet (Kommunal). Sedan 2017 är hon talesperson för det politiska partiet Feministiskt initiativ.

  • Författare: Anneli Nordström
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789173438018
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 221
  • Utgivningsdatum: 2018-08-08
  • Förlag: Leopard förlag