bokomslag Lyckliga äro de lyckliga
Skönlitteratur

Lyckliga äro de lyckliga

Yasmina Reza

Flexband

229:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

 • 167 sidor
 • 2020
"Reza är en spännande bekantskap: rolig, snabb, eftertänksam och ibland vad jag bara kan kalla vis. En författare som får läsaren att både roas och tänka." Lars-Håkan Svensson, Sydsvenskan.

"En underfundig och läsvärd roman om den så eftersträvansvärda lyckan i livet." Elsbeth Hermansson, BTJ.

Yasmina Rezas roman Lyckliga äro de lyckliga i översättning av Marie Berthelius. Reza är världens mest spelade kvinnliga dramatiker, översatt till mer än 35 språk. I Sverige har vi bland annat sett hennes pjäser Konst och Massakerguden. Att hon även skriver briljanta romaner bevisas med denna originella och underfundiga roman.

I Lyckliga äro de lyckliga sammanflätar hon arton personer, arton liv, arton öden. Det är vänner, kollegor, anhöriga, grannar, klienter, älskare - alla med förmågan att både hjälpa och stjälpa varandra. Ibland är gemenskapen det ensammaste som finns. Ibland finns så mycket vänskap runt nästa gathörn i ens liv att det med ens fyller vardagen och blir över.

Bokens arton personer är alla hoppfulla sökare efter något, kanske efter den där hett åtrådda lyckan, den som för jämnan gäckar oss.

En roman som formligen sprudlar av liv. Brokigt liv.

"Hon steg ut. Smal, insvept i sin kappa med scarfen knuten runt halsen, bärande på en styv handväska och en attachéväska fylld av mappar. I det ögonblicket började jag känna något, på allvar menar jag. När jag klev ur bilen där i regnet, i Wandermines..."

"Reza avlägsnar skickligt varje skyddande lager och blottar oblygt hemligheterna därunder." THE GUARDIAN

"Lyckliga äro de lyckliga är en alldeles lysande roman om äktenskap och otrohet, om förtröstansfulla drömmar och om total uppgivenhet." THE TELEGRAPH

"En otroligt skicklig, blixtrade smart, ibland ängslig och oftast hejdlöst rolig undersökning av alla de sätt på vilka vi kan ställa till det för oss i våra stackars liv." THE TIMES LITERARY SUPPLEMENT

"Reza har förmågan att skildra varje relation i dess glädje och fulhet. Och hon gör det med den lättaste, skarpaste blick man kan tänka sig." HARPERS BAZAAR

Yasmina Reza har utmanat sig själv med sin nya roman, och hon klarar uppgiften suveränt." THE ECONOMIST

Boken har bland annat tilldelats tidningen LE MONDEs stora litterära pris.

Yasmina Rezas roman Lyckliga äro de lyckliga i översättning av Marie Berthelius. ISBN 978-91-7742-545-8. Högkvalitetspapper, sydda ark, mjuka pärmar med flikar. 176 sidor.
 • Originaltitel: Hereux les heureux
 • Författare: Yasmina Reza
 • Format: Flexband
 • ISBN: 9789177425458
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 167
 • Utgivningsdatum: 2020-10-09
 • Översättare: Marie Berthelius
 • Förlag: Bakhåll