bokomslag Ghettoprinsessan
Deckare

Ghettoprinsessan

Sammy Jeridi

Inbunden

229:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 2022
 

Vinnare Storytel Awards Spänning 2023!

Juryns motivering: "Tonsäkert, med humor, oväntade karaktärer och relationer - Sammy Jeridi lyckas med konsten att underhålla samtidigt som han aldrig gör avkall på nerven."

 

Leon Jaziri tänker bli vit som snö.

Men ödet har andra planer när han kommer ut från fängelset. För att få sina undangömda miljoner måste han göra en sista grej. Bli en fucking Sherlock Homie och hitta det alla vill ha - arvet efter Prästen.

Ryktet om hans död har spridit sig som en löpeld. Prästen visste allt om alla, och Leon är inte ensam om att leta efter de smutsiga hemligheterna. En av dem är Lexia Jobo, som vill bli drottning över den undre världen. En annan är Margareta "Maggan" Palm, kriminalkommissarie från Boden, som utreder mordvågen efter Prästens död.

När Leon med sin gamle vapendragare Sarmed ger sig ut i den undre världen korsas hans väg av Ayanda Karlsson, som måste rädda sin cancersjuka mamma. Det finns ett botemedel i Thailand. Enda problemet är att behandlingen kostar en halv mille ...

Ghettoprinsessan är författaren Sammy Jeridis efterlängtade uppföljare till de fristående spänningsromanerna Ghettokungen (2020), Ghettobröder (2021) och Ghettolegender (2021).

SAMMY JERIDI växte upp i Solna, där delar av hans spänningsromaner utspelar sig. Barndomen med en pappa som kränkte och misshandlade honom var mörk. Han sökte sin tillflykt till biblioteket. Där fick han lugn och ro och där föddes en dröm: Jag ska visa den jäveln . Med det framgångsrika e-handelsföretaget Makeup Mekka blev drömmen sann. Sammy har i vuxen ålders försonats med sin pappa, för att kunna gå vidare och ta makten över sitt liv. Idag bor Sammy med sin familj på Kanarieöarna och i Nordnorge. Där förverkligar han en annan dröm, som blev till i det där biblioteket för länge sedan att skriva egna böcker. Med sina berättelser vill han inspirera andra som hamnat snett att göra rätt val livet.

 

"Ghettoprinsessan är en berättelse med extra allt.Romanen har en perfekt dramaturgi, snärtig dialog, fantastiskt framåtdriv, cliffhangers i varje kapitel, roliga och väl gestaltade, men ytterst stereotypa, karaktärer som vinner läsarens empati. Trots det råa våldet har texten en värme och humor som de flesta andra romaner i genren inte har."
- BTJ, Katarina Tavakol

"Sammy Jeridi blir bara bättre och bättre."
- Pascal Engman, författare

"Med starka kvinnliga karaktärer, hög spänning och ett jäkla driv bevisar Sammy Jeridi ännu en gång att han hör hemma i deckartoppen."
- Leffe Grimwalker, författare

"Jag sögs in i boken från första sidan. Sammy Jeridi briljerar med en story som aldrig släpper taget."
- Anna Karolina, författare


"Jeridi pendlar skickligt mellan humoristiska inslag och mörkt, brutalt."
- Peter Westberg, författare
  • Författare: Sammy Jeridi
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789180311199
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2022-06-30
  • Förlag: Bokfabriken