Ny
bokomslag Företagsobligationer : andra upplagan, inklusive hållbara investeringar och rekonstruktioner
Samhälle & debatt

Företagsobligationer : andra upplagan, inklusive hållbara investeringar och rekonstruktioner

Louis Landeman David Andrén Christopher Hellesnes

Häftad

399:-
Tillfälligt slut

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • 219 sidor
  • 2021

Ditt bolån. Din arbetsplats. Din pension. Alla delar av din ekonomiska vardag påverkas av kreditmarknaden; det finansiella systemets blodomlopp där staten, kommunerna, bankerna och företagen får en betydande del av sin finansiering. Trots kreditmarknadens centrala roll i hela det finansiella systemet är det en marknad som är tämligen okänd för de flesta.  

En växande och alltmer central del av den svenska kreditmarknaden är marknaden för företagsobligationer. Allt fler svenska företag har nu möjlighet att ge ut företagsobligationer, och nya grupper av investerare inklusive privatpersoner - intresserar sig för denna marknad. Samtidigt är informationsutbudet om marknaden fortfarande relativt begränsat jämfört med till exempel aktiemarknaden.  

Den här boken försöker fylla denna informationslucka. Med ett praktiskt angreppssätt berörs allt från marknadens första trevande steg för mer än 200 år sedan till konkreta råd om hur man bör tänka när man investerar i företagsobligationer. Hur har marknaden utvecklats och hur fungerar den? Hur går en rekonstruktion av ett krisande företag till i praktiken och vad ska man tänka på om man ska få en bra hållbarhetsprofil på sina investeringar? Detta är några av frågorna som besvaras i denna bok.  

Boken bygger till stora delar på boken Företagsobligationer från AAA till konkurs från 2014. Förutom utökad marknadsinformation och flera nya bolagsfall innehåller denna uppdaterade upplaga även ett par nya fördjupningsområden kring tre högaktuella teman: likviditeten på företagsobligationsmarknaden, rekonstruktioner och hållbara investeringar.     

Bokens huvudförfattare Louis Landeman är chef för kreditanalysen på Danske Bank Markets Sverige sedan 2010. Han började sin karriär inom kreditmarknaden 1996 på ratingföretaget Standard & Poor s, där han satte kreditbetyg på flera stora europeiska bolag. Därefter har han arbetat på bland annat Bear Stearns, SEB och Credit Suisse.

  • Författare: Louis Landeman, David Andrén, Christopher Hellesnes
  • Format: Häftad
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789189323216
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 219
  • Utgivningsdatum: 2021-09-24
  • Förlag: Ekerlids Förlag