Välkommen till världssläppet av PAX Draugen

– 8 september

Den sista striden är här! Kom och fira världssläppet av PAX Draugen på Gripsholms slotts borggård i Mariefred 8 september.

BOKFÖRSÄLJNING OCH SIGNERING
Köp boken först av alla! Pax Draugen släpps i övriga landet först veckan efter. Träffa också Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson som finns på plats och signerar.

GRIPSHOLMS SLOTT
Alla aktiviteter sker på borggården, men för den som vill gå in på slottet och kika är det gratis för barn t o m 17 år denna dag. Slottet anordnar även extra-insatta familjevisningar. För tider och mer information.

UTSTÄLLNING
I Teatervalvet visas ett urval av Henriks illustrationer från bokserien. 

FILMVISNING
Hagby Film består av några Eskilstunakillar som gör egna kortfilmer baserade på PAX-böckerna. Denna dag är det premiär för den senaste kortfilmen Näcken samt ett urval scener från de kommande filmerna Pestan, Vitormen och Maran i det mörka och fuktiga Gripstornsvalvet... Här visas även rekvisita från inspelningarna och killarna finns självklart på plats för att svara på frågor. Mer om Hagby Film.

BESÖK I SLOTTSFOGDENS BOSTAD
Som du säkert vet spelar Gripsholms slott en viss roll i Alrik och Viggos kamp mot ondskan. Till exempel utspelar sig dramatiska händelser i Slottsfogdens bostad. Guiden Jim visar dig runt och berättar om fasansfulla ting. 

TÄVLING – KOM UTKLÄDD SOM DIN FAVORIT-PAX-KARAKTÄR!
Bästa utklädnad vinner en övernattning för 4 personer i PAX-huset på Gripsholms värdshus. Så här går det till: Anmäl dig vid tävlingsståndet på borggården. Här tar vi en polaroidbild av dig och registrerar dina kontaktuppgifter. Vinnarna kontaktas personligen efter eventet. Polaroidbilderna används sedan (med ditt medgivande) till en utställning på Mariefreds bibliotek.

PINSVERKSTAD
Det gamla Kronköket förvandlas över dagen till pinsverkstad. Välj bland olika PAX-motiv och gör egna pins att sätta på jackan.

PHOTO BOOTH
Ta en PAXifierad bild av dig själv och skriv ut eller dela på sociala medier! #paxseries

LJUDVANDRING
PAX ljudvandring är en digital, gps-styrd upplevelsevandring genom Mariefred där böckerna utspelar sig. I den får lyssnaren i uppdrag att hjälpa huvudkaraktärerna Viggo och Alrik bekämpa ondskan som lurar i staden. Ljudvandringen hade premiär förra sommaren, men har nu byggts på och har nypremiär denna dag! Den finns, med start 8 september, för både iPhone och Android. Ljudvandringen börjar vid runstenen framför slottet. Vandringen tar ca 1,5 timmar.

Om du har iPhone: Ladda ner appen ”Guidly” i App Store och välj PAX 
Om du har Android: Ladda ner appen ”PAX” på Google Play
Glöm inte ta med hörlurar!

PAX-PROMENAD
PAX-promenaden är en stadsvandring där du tar dig runt i Mariefred med hjälp av en karta där viktiga PAX-miljöer är utmärkta. Den finns att ladda ner här.

Tryckta kartor finns också tillgängliga på plats.