Välj rätt penna

– Vi hjälper dig att hitta rätt penna för rätt tillfälle!

Den rätta pennan ligger bra i handen, flyger fram över pappret och gör skrivande och ritande till en dans. Men vilken är den rätta egentligen? Det beror på vem du är och vad du ska ha den till.

Blyertspennor och träfärgpennor - för konstnärer på alla nivåer

Hårda blyertspennor passar för att skriva eller göra tekniska ritningar, medan mjuka passar för teckning och skisser. 
Våra blyertspennor och träfärgpennor har brytsäkert och hellimmat stift, och träfärgpennorna är vattenlösliga. Alla våra träpennor är producerade av certifierat trä och miljövänlig lack.
Stiftpennor finns i olika hårdhet och tjocklek för olika behov. Pennor med hårdare stift ger mindre svärta. Våra stiftpennor säljs med medelhårt stift (HB). Du kan välja hårdhet när du köper refill. Stiften finns i fyra olika bredder: 0,3; 0,5; 0,7; 0,9 mm. Det finns också suddrefill.

Fiberspetspennor - när du vill skriva fint eller rita detaljer

Välj en tunn fiberspetspenna för att skriva fint eller rita detaljer, en bredare när du vill ha mer färg och en snedskuren för textning. Pennorna finns från 0,1 mm till 3 mm.
Stabilo Point 88 är en fineliner-penna med tunn spets. Stabilo Pen 68 har bredare spets för färgläggning. Kalligrafipennor har snedskuren spets för vacker textning. Frixion Colors är raderbara tuschpennor med suddtopp.

Gelpennor - för en mjuk och flytande skrivkänsla och lite större flöde på bläcket

Välj en gelpenna när du vill skriva med lättflytande bläck och en mjuk skrivkänsla. De passar bra till kreativa projekt som gratulationskort, inbjudningar eller scrapbooking. Många kan användas på mörkt papper.
Gelpennor finns i en mängd färger och med effekter som metallic, neon eller glitter.
Till svarta och blå gelpennor finns refill.

Kulspetspennor- för ett behagligt skrivmotstånd och trögflytande bläck

Välj en klassisk kulspetspenna när du vill ha ett behagligt skrivmotstånd med trögflytande bläck. Kulspetspennor med arkivbeständigt bläck bleks inte.
Välj en rollerballpenna när du vill skriva med en lättflytande konsistens som ger ett skönt skrivflöde och inte klumpar sig.

Raderbara kulspetspennor - när du vill kunna radera trots att du skriver med bläck

Välj en raderbar kulspetspenna när du vill kunna radera trots att du skriver med bläck. Bläcket blir permanent efter två år. Finns i två bredder: 0,5 och 0,7 mm. Flera av pennorna har refill.
Skriv osynliga meddelanden: Blås med hårtork på ditt meddelande så försvinner texten. Lägg det i frysen så återvänder texten! Bläcket är värmekänsligt. Det försvinner vid +60 grader och framträder igen vid –10 grader.

Märkpennor - när du vill skriva på material som plast, glas, metall eller textil

Välj en överstrykningspenna när du vill markera viktig text. Överstrykningspennor har transparent, ofta fluorescerande bläck och finns i olika bredder för allt från markering på liten yta till plakat. Det finns också raderbara överstrykningspennor.
Välj en whiteboard- eller blackboardpenna för att skriva på skrivtavlor, glas och speglar. Bläcket lägger sig som ett pulver på ytan och är lätt att torka av.
Välj en permanent märkpenna när du vill märka material som plast, glas eller metall. En textilpenna klarar tvätt upp till 60 grader.

Hitta din närmaste butik >