Tareq Taylors Kycklingchili

– Recept ur Mat på en plåt

”Det går faktiskt att koka mat i ugnen också, som i det här receptet. Det tar lite längre tid än på spisen, men under tiden hinner smakerna utvecklas och kycklingchilin blir mycket godare!” - Tareq Taylor

4 PORTIONER
1 hel kyckling
1 chorizo
1 morot
1 gul lök
2 gröna chilifrukter (spansk peppar)
1 grön paprika
1 röd paprika
1 förpackning blandade bönor, vita, kidney- och svarta

TOMAT- OCH CHILISÅS
7 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk malen spiskummin
1 tsk nymald svartpeppar
2 tsk chilipulver
1/2 tsk chiliflakes
5 dl vatten
3 tsk salt
färskpressad saft från 1/2 citron

SÅ HÄR GÖR DU
1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
2. Blanda alla ingredienser till såsen i en bunke.
Mixa med stavmixer till en slät sås.
3. Skär kycklingen i 8–10 bitar. Skär chorizon i skivor.
Skala morot och lök och skär i bitar. Dela chilifrukterna på längden och skär paprikorna i bitar.
4. Lägg grönsaker, kyckling, chorizo och bönor i en långpanna eller stor ugnsform. Häll över såsen och blanda runt.
5. Baka i ugnen i cirka 1 timme och 15 minuter. Ta ut och servera direkt, gärna med ett surdegsbröd.