Speltestarna har tyckt till

Nu har spel- och leksakstestarna tyckt till och betygsatt produkterna på en skala mellan 1-5. Ta del av betygen och recensionerna nedan!

Ticket To Ride Europa (spel) - Betyg 4/5

"Vi ger det betyget 4 av 5 möjliga. Det ger vi för att det vi alla tyckte att spelet var kul men att reglerna var lite komplicerade. Vi har spelat spelet i familjen som förutom mamma och pappa består av Tilde 7 år och Emil 11 år.

Det var lite knepigt att komma igång för det var väldigt många olika regler och kort att få ordning på. Om du ska börja spela är tipset att ta höjd för lite extra tid första gången. De minsta spelarna kan lätt få myror i brallorna av att vänta på att regler ska läsas och förstås.  😊  Vi bestämde oss för att anpassa lite och då gick det fint! Vi tog reglerna lite i taget. Vi spelade först jätteenkelt med att bara hitta och välja tågräls utifrån våra tågkort och flytta fram våra spelpjäser. Sedan la vi till regler allt eftersom. 

Europakartan var spännande och vi lärde oss alla nya städer och var de ligger. Spelet är snyggt och annorlunda utformat och väcker nyfikenhet. Vi fick också många roliga samtal om vilka städer vi varit i och kunde berätta en hel del minnen från alla resor. Inte minst så väcktes reslust för att upptäcka nya städer!

Nu spelar vi vidare och lägger till de sista reglerna så får vi se var vi hamnar till slut."

Anders Bagge Vilket hundkaos - Betyg 4/5

Ett relativt enkelt (i bra bemärkelse) och kul spel för hela familjen. Reglerna var lätta att förstå till skillnad från många andra spel. Frågorna i spelet var roliga, intressanta och bra även för mindre barn. Bra med svarsalternativ på en del frågor vilket gjorde det lite lättare. Några frågor var dock lite svåra, även för vuxna. Ett bra tillfälle att lära sig mer om hundar. En bra spelplan och lätt att sätta upp och spela. Dock kan ”spelfötterna”, de runda, ha gjorts lite större, de har en tendens att ramla för att de är relativt små.

Bananagram - Betyg 5/5

Detta spelet är ett tips om du gillar andra spel såsom Alfapet eller wordfeud! Det är lätt att ta med sig i väskan, vi spelar det  för det mesta på restaurangen eller på cafet men kan tänka mig att det går minst lika bra på ett tåg ned en plats med ett bord! Super kul spel som utmanar ordförrådet! Rekommenderar starkt! 

Röda tråden djur - Betyg 3/5

Lätt spel att ta med i väskan och som fördriver tiden när man väntar på bussen/tåget/flygplanet eller maten på restaurangen. Spelet har ett varierat utbud av djur som man får gissa på med hjälp av ledtrådarna, vissa djur har man inte ens hört talats om förut, så det var kul att lära sig något nytt! Det som drar ner på betyget är att vissa ledtrådar är riktigt svåra- även för dom vuxna, och detta gör att barnen snabbt tappa intresset. På grund av det fick vi ibland hoppa över vissa av djuren.

GraviTrax Starter Kit och GraviTrax Hammer - Betyg 5/5

Barnen älskar kulbanan. Barnen kan inte få nog av att bygga olika banor och se om kulorna tar sig till målet. 

Det är bra med ett beskrivningshäfte så att barnen får en hjälp att komma igång. Banorna i beskrivningshäfte lär barnen grunderna i hur man kan bygga och vad man behöver tänka på. GraviTrax är en bra utmaning för att utveckla barnens förståelse för hur höjder, fart och motstånd påverkar kulans förmåga att ta sig igenom banan. 

Den försvunna diamanten retro - Betyg 2/5

Det är en njutning att packa upp spelet, rejäl kartong, spelpjäser av trä och "riktiga" gammeldags spelpengar. Inga smäckiga plastdetaljer i sikte och reglerna är tryckta på insidan av locket så de går inte att tappa bort. Den snygga spelplanen och tillbehören är snart förberedda för spel. Hela familjen inklusive skolbarnen tycker att det är roligt att jaga efter den finaste ädelstenen på land, och efter ett inledande spel vågar vi oss också ut på båt- och flygturer. De kostar extra, men tack vare regeln att man får slå med tärningen för att vända upp marker om man är pank så riskerar man inte att bli strandsatt på Madagaskar. Spännande att vända marker och att de kan innebära allt från att bli rånad till ett rejält tillskott i kassan. Men visa-markerna funkar dåligt - de fyller ingen funktion förrän någon hittat diamanten och när det väl händer är chansen minimal att någon skulle kunna först hitta en och sedan hinna först hem igen. Under våra spelomgångar är det ingen motspelare som är i närheten av det, och eftersom man inte kan hindra den som fått diamanten eller vinna på något annat sätt (till exempel genom att ha mer pengar) så dör spelet när någon hittat diamanten. Vi har tidigare spelat andra spel som löst detta bättre (till exempel Gammelgäddan) och man skulle naturligtvis kunna införa alternativa regler här också för att bibehålla spänningen. Men som det är utformat i Den försvunna diamanten retro blir det ett antiklimax som drar ner betyget till en beskedlig 2:a.