Torsk med ingefära i kokosmjölk

– Ur Stora veckans favoriter

Stora veckans favoriter är en bok för dig som lever i verkligheten och vill få plats med hela livet varje dag. Recepten är lätta att laga och ska vara precis så där lagom nyttiga så att inte delar av familjen slår bakut. Det är dessutom en bok som svarar på den eviga frågan - vad ska vi äta till middag ikväll? Nedan bjuder vi på ett av recepten ur boken. Kanske blir detta din nya vardagsfavorit!

30 min
4 portioner
225°

600 g torskfilé
1 tsk salt
1 fint tärnad röd paprika
150 g haricots verts
1 strimlad rödlök
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1⁄2 dl grovt riven färsk ingefära 1 lime, finrivet skal och saft
1 fiskbuljongtärning
1⁄2 tsk grovmalen svartpeppar

Till servering:
ris

Lägg torsken i en ugnssäker form och salta. Strö över grönsaker och lök. Blanda kokosmjölken med ingefära, limeskal (endast det gröna), limesaft och riv ner fiskbuljongtärningen. Häll såsen över fisken, peppra, och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

Variant!
Kokosmjölk, ingefära och lime är flexibla smaker. Den här rätten är lika god med kyckling, byt bara till hönsbuljong!