Om designen

– Unika prints till barnrummet, köket och vardagsrummet!

Hos oss hittar du prints i olika storlekar till hemmets viktigaste rum. Motiven är skapade av bokillustratörerna Maria Holmer Dahlgren, Mia Nilsson och Lotta Kühlhorn och är unika för oss. De 13 motiven i premiärkollektionen är inspirerade av bokstäver och illustrationer från böckernas värld.

Våra prints trycks på ett 220 gram akvarellpapper med en struktur av högsta kvalitet. Printsen finns i två olika standardstorlekar; 30x40cm och 50x70cm. Designen säljs som solitärer eller flera som grupp då illustrationerna har en sammanhållande stilinriktning per designer. Till prinsten har vi även utvecklat en stilren metallramlist i storlekarna 30 och 50cm i färgerna aluminium och svart som passar perfekt till våra motiv!

Maria Holmer Dahlgren

Min design bär alltid tydliga spår av min karaktäristiska lekfullhet. Med färg, form och bokstavslek. Min design finns sedan många år tillbaka i design- och museibutiker världen över. 

UTOPIA  “Allt är möjligt i drömmar och böcker”
Min mamma som är 92 år har alltid sagt att det kostar ingenting att drömma, dröm så mycket du orkar och njut ! Drömmarna kan ta mig ut på äventyr i både tid och rum. Precis som i böckernas värld.”

ALFAGRAM / SWEDISH POETRY / 29 MAKES SWEDISH POETRY
Svenska språket består av bara tjugonio bokstäver men sätter vi dessa rätt ordning kan magi uppstå. Den konsten kunde August Strindberg, Astrid Lindgren och Tomas Tranströmer ... “

Mia Nilsson

Idén till böckerna om Hugo fick jag när jag bodde i London. London som har en fantastisk blandning av människor och kulturer från alla världens hörn och där jag ju själv bodde som invandrare. Hugo skulle bli "huvudperson" i en bok där han skulle hamna i Sverige på ett eller annat sätt. En krokodil i Norden. Djuren hade aldrig sett något så konstigt och visste inte hur de skulle förhålla sig till denna stora, läskiga varelsen. Fjällig och grön med tänder som grankottar. Han måste ju vara farlig!

Böckerna om Hugo handlar om vänskap och gemenskap. Om hur svårt det kan vara att känna att man inte passar in, men också om att acceptera och vara öppen för det som är annorlunda.

Lotta Kühlhorn

Jag har alltid inspirerats starkt av frukt och grönt. Både när det gäller formerna, färgerna och texturerna. Allt finns där – utom de raka vinklarna kanske. Det är inte konstigt att de är ett av de vanligaste motiven i stilleben för alla som vill lära sig måla. Jag brukar se till att ha verkliga frukter framför mig när jag ska rita av dem. Det ger ofta nya idéer och jag slås alltid av hur oändliga variationer det finns. De är trygga och hemtrevliga och lätta att få tag på. Och goda att äta.

< Tillbaka till sortimentet.