Personalens julklappstips

Här hittar du vår personals bästa julklappstips till nära och kära! De bjuder på allt från "Kapten Kalsong" och "Kimchi & Kombucha" till "Hundraettåringen" och "Orden som formade Sverige".

Kommer vår hjälte att ruttna?
Kapten Kalsong får här försöka rädda jorden från ett snällhets- och duktighetsvirus. Ett ruttet stinkande sprider sig över Ohio men George och Harold kommer med en brilliant idé. Om nu Kapten Kalsong lyckas ja det får vi till slut reda på i alla dess konstiga vinklingar i nya boken.
Kjell Carlsson, Akademibokhandeln Linköping

Riktiga mysrysare!
Herbert vaknar av en smäll och det visar sig att ett slukhål har bildats på ängen. Han tar hjälp av sin kompis Sally för att ta reda på vad det är för hål och varför flera människor hamnar i koma. Ännu en gång får vi följa kompisarna Sally och Herbert då de ska rädda Eldsala från olika fenomen. Trilogin passar perfekt för slukaråldern med kapitel som alltid avslutas med en cliff-hanger. Omöjligt att lägga ifrån sig boken!
Viktoria Adam, Akademibokhandeln Örnsköldsvik

Imponerande och angelägen!
Elisabeth Åsbrinks böcker är alltid intressanta. I sextio korta kapitel undersöker Åsbrink ord och uttryck som format våra värderingar eller som hon själv säger "den innehåller små pixlar av den svenska självbilden". Det är folkbildning när den är som bäst, klok, rolig och insiktsfull. Det här är en bra julklapp till alla som är intresserade av historia och resonemang om svenskhet.
Jesper Ekdahl, Akademibokhandeln Mobilia Malmö

En resa man vill uppleva själv!
Allan Karlsson och hans vän Julius befinner sig på Bali dit de rymde med resväskan full av miljoner. Julius fyller år och Allan bestämmer sig för att överraska med en ballongfärd. Färden tar med dem land och rike runt och de träffar på storheter som Donald Trump, Angela Merkel och Kim Jong-un. Jag gillar sättet Jonas väver in det politiska stormaktsspelet vi alla bevittnat i omvärlden under de senaste åren, skrivet med stor portion humor.  
Linda Blomqvist, Akademibokhandeln Karlskrona

För både matnörden och hälsofantasten!
Visste du att 80% av immunsystemets alla celler finns i tarmen? Här får du tips om att leva ett friskare liv genom att äta rätt, utan läkemedel. Boken inspirerar till att äta det godaste inom koreansk mat och förklarar samtidigt hur det påverkar vårt inre. Tyskarna har sin Sauerkraut, Koranerna har sin Kimchi, båda är rena lyckan för våra tarmar! Lär dig allt om Kimchi och Kombuchas ursprung med många lika enkla och goda recept. Fantastiskt för en nybörjare som mig!
Victoria Klefter, Akademibokhandeln Hansa Malmö

Inspiration och nya smaker!
En mycket spännande kokbok med massor av härliga bilder som kommer hjälpa dig att finna lyckan i att laga god och nytänkande mat igen utan att göra det komplicerat eller svårt. Zeina hjälper dig att hitta mycket ny inspiration och nya smaker som du inte finner i det traditionella, tråkiga, svenska köket.
Alexandra Jansson, Akademibokhandeln Vängåvan

En hemsk egen rättvisa!?
I Hjort & Rosenfeldt nya thriller om en serievåldtäktsman som sätter hela Uppsala i skräck får vi åter igen stifta bekantskap med vår hat/älskade Sebastian Bergman som är brilliant men samtidigt sprider splittring i utredningsteamet. Har våldtäkterna koppling till varandra och hur hänger allt ihop egentligen? Och kan Sebastian ändra på sitt beteende?
Kjell Carlsson, Akademibokhandeln Linköping

En vill inte sluta läsa-bok!
En bok som är ytterst svår att lägga ifrån sig. Laura Aulin befinner sig under Lucianatten 1987 på byns dansbana som just den natten brinner ner och en vän mister livet. Laura bestämmer sig för att lämna hembyn och återvänder inte förrän 30 år senare. Mängder med minnen rullas upp och nya bränder och upptäckter görs. Var faster Hedda den man trodde hon var eller visste hon mer än man kunnat ana? En ytterst bra spänningsroman!
Linda Blomqvist, Akademibokhandeln Karlskrona