Läsarfavoriter

– Röstningen är avslutad!

Röstningen är avslutad och vinnaren av bokpaketet kontaktas via e-post.

För tredje gången lanseras Läsarfavoriter – 4 böcker som läsarna själva har röstat fram för utgivning. Dessutom har du som är med och röstar chans att vinna ett fint bokpaket!

Ännu inte medlem? Bli det enkelt här!

Röstningen är avslutad och de nya framröstade Läsarfavoriterna ges ut i juni 2017.

Böcker att rösta på till nästa utgivning av Läsarfavoriter:

1. "Den vidunderliga kärlekens historia" av Carl-Johan Vallgren (2002): Hercule Barfuss föds, vanställd och dövstum, på ett glädjehus och har förmågan att läsa tankar och med en stor kärlek. Dramatisk och skrämmande men också vacker och med synbar berättarglädje.

2. "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" av Håkan Nesser (1998): Tre pojkar spenderar en sommar i Närke på 60-talet. Sommaren börjar med bad och sol, men sedan inträffar en ödesdiger händelse. En uppväxtroman om upptäckten av sexualitet och dödens närhet skriven av en av våra mest älskade författare.

3. "Blonde" av Joyce Carol Oates (2000): Joyce Carol Oates mästerliga roman porträtterar Hollywoods dröm flicka Norma Jean Baker – barnet, kvinnan och den undergångsdömda celebriteten. Inlevelsefullt och inspirerande skriven om en av 1900-talets mest omskrivna kvinnor.

4. "Gå dit hjärtat leder dig" av Susanna Tamaro (1994): Den mest sålda romanen i Italien under hela 1900-talet. Det är en berättelse om tre generationer kvinnor. Om svårigheten att skapa sitt eget liv bland alla konventioner, om kärlek och om sorg.

5. "Kapten Corellis mandolin" av Louis de Bernières (1994): En modern klassiker om kapten Corelli, som tillhör den italienska armé som ockuperar en liten grekisk ö, men ändå lyckas charma befolkningen med sin musik. En skildring av krigets meningslöshet, men också en roman om kärlek, vänskap och svek.

6. "Skära för sten" av Abraham Verghese (2009): En oförglömlig episk berättelse som sträcker sig över fem decennier och tre kontinenter. Mellan tvillingbröderna Marion och Shiva finns starka band från deras gemensamma passion till läkaryrket. Men de splittras när kärleken kommer emellan dem.

7. "Flickan från ovan" av Alice Sebold (2002): Om hur en tragedi kan splittra en familj, men också föra den samman. Susie Salmon mördades när hon var 14. Från himlen följer hon sin familjs sorg liksom vad mördaren och polisen har för sig. Ett mörkt tema, men skildrat med ljus och humoristisk ton.

8. "Historikern" av Elisabeth Kostova (2005): Historikern såldes till 16 länder redan innan den kom ut. En kvinna utforskar sin familjehistoria, som visar sig leda tillbaka till myten om Dracula. En debutroman om ett storslaget gotiskt äventyr, som blandar historia och fantasi.

Tävlingen är avslutad!

Tävlingsvillkor
Tävlingen pågår till 13 april 2017. Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln och Bonnier pocket vars beslut ej kan överklagas. Akademibokhandeln förbehåller sig rätten att publicera tävlingsbidragen i marknadsföringssyfte.

Detta är ett samarbete med Bonnier pocket.