Läsarfavoriter

– De nya Läsarfavoriterna är utsedda!

Röstningen är avslutad och de nya Läsarfavoriterna kan äntligen presenteras! De framröstade böckerna kommer att ges ut i juni 2017, men redan nu kan du tjuvkika på de nya omslagen. Vad som kännetecknar en läsarfavorit är att det är böcker som många kallar sin favoritbok, som fortfarande efterfrågas i tryck och som har älskats och lästs av många.

Läsarfavoriter 2017

Vinnarböckerna

"Den vidunderliga kärlekens historia" av Carl-Johan Vallgren (2002
Hercule Barfuss föds, vanställd och dövstum, på ett glädjehus och har förmågan att läsa tankar. Dramatisk och skrämmande men också vacker och med synbar berättarglädje.

"Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" av Håkan Nesser (1998) 
Tre pojkar spenderar en sommar i Närke på 60-talet. Sommaren börjar med bad och sol, men sedan inträffar en ödesdiger händelse. En uppväxtroman om upptäckten av sexualitet och dödens närhet skriven av en av våra mest älskade författare.

"Blonde" av Joyce Carol Oates (2000) 
Joyce Carol Oates mästerliga roman porträtterar Hollywoods drömflicka Norma Jean Baker – barnet, kvinnan och den undergångsdömda celebriteten. Inlevelsefullt och inspirerande skriven om en av 1900-talets mest omskrivna kvinnor.

"Gå dit hjärtat leder dig" av Susanna Tamaro (1994) 
Den mest sålda romanen i Italien under hela 1900-talet. Det är en berättelse om tre generationer kvinnor. Om svårigheten att skapa sitt eget liv bland alla konventioner, om kärlek och om sorg.


Röstningen på de nya Läsarfavoriterna avslutades den 13 april 2017. Detta är ett samarbete med Bonnier pocket.