Läsa Lära Leva

– Ett samarbete med SOS Barnbyar

Idag saknar 68 miljoner barn tillgång till utbildning. För att ge fler barn en bättre framtid har Akademibokhandeln startat projektet Läsa Lära Leva i samarbete med SOS Barnbyar.

Julgåva 2016

Utöver årets insamlade pengar skänker Akademibokhandeln 25 000 kr i julklapp till SOS Barnbyar. God jul & gott nytt år!

Insamlade pengar

November 2016: 1 kr per medlemsköp skänktes till Läsa Lära Leva under vecka 48. Insamlade pengar: 109 046 kr
April 2016: 1 kr per medlemsköp skänktes till Läsa Lära Leva under perioden 29 mars - 20 april. Insamlade pengar: 141 984 kr 
Februari 2016: 1 kr per såld pocketbok skänktes till Läsa Lära Leva under perioden 4-14 februari! Insamlade pengar: 69 859 kr

Under året har vi insamlingskampanjer där delar av vår försäljning går till Läsa Lära Leva. År 2015 samlade vi tillsammans in 462 501 kr till SOS Barnbyars verksamhet i Centralafrikanska republiken.
Vill du skänka ett bidrag genom SOS Barnbyar? Se olika alternativ att stödja SOS Barnbyar på deras hemsida.

Om Läsa Lära Leva

Att läsa är inte bara roligt - det är livsviktigt. Att kunna läsa är grunden för utbildning och avgörande för varje barns utveckling och livsvillkor. Läsande är starkt kopplat till hälsa, livslängd och möjlighet att ta sig ur fattigdom. Tillsammans med SOS Barnbyar driver Akademibokhandeln en skola i Bouar i Centralafrikanska republiken - ett av de allra fattigaste länderna i världen. Här får hundratals barn möjligheten att lära sig att läsa. Läs mer om SOS Barnbyars verksamhet här.

De insamlade pengarna i projektet Läsa Lära Leva går till att driva en skola i Bouar. Här finns plats för 210 barn från hela bygden. De insamlade medlen täcker allt - från lokalkostnader och lärarlöner till läromedel, pennor och papper.

Om SOS Barnbyar

Hjälporganisationen SOS Barnbyar hjälper över två miljoner människor världen över. I första hand tar organisationen hand om föräldralösa och övergivna barn och ger dem ett hem, en familj och utbildning. De arbetar också med att stödja utsatta familjer så att barn inte ska behöva bli föräldralösa och överges på grund av sjukdom, fattigdom eller andra orsaker. SOS Barnbyar är politiskt och religiöst obunden och arbetar för att förverkliga FN:s Barnkonvention.