Kladdkakans dag

– 7 november

Kladdkakans dag firas den 7 november varje år. Nedan bjuder vi på ett recept ur boken Kladdkakor deluxe. Fira dagen med en mumsig kladdkaka med dulche de leche och havssalt!

Sött och salt går hand i hand, och i denna kladdkaka gör sig den söta kolakrämen perfekt mot havssaltet. Tillsammans med chokladen blir smaken otrolig.

INGREDIENSER
200 g smör
100 g mörk choklad
1 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl dulce de leche
1 msk havssalt

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
2. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme.
3. Ta av från värmen och rör ner socker och kakao.
4. Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt mjöl och rör ihop till en klumpfri smet.
5. Häll smeten i formen och klicka sedan ut dulce de leche i smeten. Rör om slarvigt med en spatel och strö över havssalt.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp i 3 timmar före servering.