Tävla om boken "Japansk grillning" samt en bordsgrill med tillhörande kol

– Tävlingen är avslutad

Ingen annan grillning ger lika mycket resultat för lika lite ansträngning som den japanska. Tillbehören och såserna tar minuter att förbereda och köttet sekunder att grilla. De små bordsgrillarna är enkla, portabla och så billiga att vem som helst kan tillaga festmåltider på balkonger eller till och med inomhus. Nedan kan du just nu tävla om ett ex av boken "Japansk grillning" samt bordsgrill med tillhörande kol!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

1:a pris: Japansk bordsgrill från Tokyo (värde 1 600 kr), birchotankol (en svensk version av binchotankol) från Kolektivet samt boken Japansk grillning.
2-3:e pris: Varsitt exemplar av Japansk grillning.

Om boken

Ingen annan grillning ger lika mycket resultat för lika lite ansträngning som den japanska. Tillbehören och såserna tar minuter att förbereda och köttet sekunder att grilla. De små bordsgrillarna är enkla, portabla och så billiga att vem som helst kan tillaga festmåltider i parker, på balkonger eller till och med inomhus. Det är även ett oerhört socialt sätt att äta. Alla hjälps åt, man sträcker sig efter tillbehör, pratar, plockar och dricker i timmar tills man är så full av skratt, och blaskig iskall lager, att man måste hålla sig i golvet för att inte trilla av.

Men japansk grillning handlar inte bara om maten, det är också en mindfulnessövning. Råvaror, porslin och verktyg väljs med omsorg och något så enkelt som en bit kyckling, lite salt och eld kan med hjälp av lite övning, rätt teknik och att vara totalt engagerad i nuet transformeras till något sublimt.

Jonas Cramby är matskribent i bland annat Café Magazine och Metro. Han har gett ut fyra mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor och Taco loco. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Tävlingen pågår t o m 2017-06-09. Juryns beslut kan ej överklagas.