Hannas Sweet Deli av Kristina Ahlström

För några veckor sedan utsågs fem medlemmar i Akademibokhandelns Vänner till förhandsläsare av boken "Hannas Sweet Deli" av Kristina Ahlström. Förhandsläsarna har sedan dess läst boken, skrivit recensioner och delat ut ett betyg på en skala mellan 1 och 5.

Yvonne Rydqvist - 4/5

Hanna känner man för redan från början. En kvinna som är tilltuffsad av livet och som inte har så stort självförtroende kvar. Livet ger henne några knuffar i rätt riktning som förändrar hennes liv.  Du får  en bonus med baktipps och några recept. En riktigt skön feelgood bok.

Helena Limér - 3/5

Livet som nyskild 48-åring ser inte särskilt ljust ut för Hanna Dahlman. Hennes ex-man Erik har hittat en yngre kvinna som han flyttat ihop med och hennes son Carl verkar gå från den ena tjejen till den andra. Det verkar bara vara hunden Sigge som går att lita på. Tills Carl bestämmer sig för att, utan att fråga innan, involvera Hanna i sin nya satsning i restaurangbranschen, Hannas Sweet Deli. Snart står Hanna med bunkar upp över öronen när hon tar oss med in i hennes söta värd och jakten på de perfekta recepten för Hannas Sweet Deli. Men bakom de franska chokladtårtorna och cupcakesen är något inte riktigt som det ska och det smyger sig närmare och närmare.

Hannas Sweet Deli är en hjärtevärmande roman om att det kommer en gryning även när det känns som mörkast. Den ger oss hopp när vi är ledsna och berör tunga och svåra ämnen på ett lika tröstande sätt som en varm kram från våra nära och kära.

Marianne Nyholm - 5/5

En helt underbar bok som jag bara älskade och ser fram emot nästa bok i samma serie.

Karin Lundin - 4/5

När jag öppnade paketet och fick syn på omslaget till Hannas Sweet Deli så fick jag en känsla av att jag ville smaka av alla godsaker som finns med på bilden. Med andra ord ett omslag som fick mig att direkt börja läsa och komma in i historien om Hanna och hennes liv. Hund, skilsmässa och en mycket företagsam son. Hanna älskar att baka och hjälper sonen i hans stjärnkrog, belägen på Söder. Tillsammans startar de ett café där Hanna kommer att få använda all fantasi och kunskap i konsten att skapa bakverk. Givetvis går inte allt som på räls, det finns en del onda krafter som kommer in, men det finns också mycket kärlek och omtanke. Konstaterar att jag ser fram mot nästa bok om Hanna.

Helena Lamotte - 4/5

En väldigt mysig bok som man lätt kommer in och har en go känsla hela vägen genom berättelse MEN att författaren ändå får in lite spänning och mystik kring inbrott och förstörelse tycker jag gör denna feelgood-bok annorlunda mot alla andra.

Man får snabbt grepp om personerna som är med och gillar storyn och hur den berättas.

Kan verkligen rekommendera den och låta fler få en mysig stund med denna bok. Känns alltid tomt efteråt när man är klar med en denna typ av bok, sen blev man väldigt sugen på att baka under hela berättelsen.