Bli en av våra förhandsläsare!

– Folkets skönhet

Förhandsläsarna är utsedda! Vi väntar med spänning på deras recensioner.

Om boken

1930-tal. Marie växer upp på en fattig gård i Langeland på den danska landsbygden. Barnen är många, pengarna är få och vardagen våldsam. Andra världskriget ändrar allt i tillvaron, de fattiga blir ännu fattigare, men för Marie kommer förändringen med Otto, en ung elektriker som drömmer om storstaden och det moderna livet.

Men vilket pris betalar Marie för sin klassresa? Merete Pryds Helles episka släktkrönika har vunnit flera stora priser i Danmark och legat på bästsäljarlistan i över ett år. Folkets skönhetfångar 1900-talets moderna kvinnoöden på ett oförglömligt vis och talar till alla som älskar Kristina Sandbergs och Elena Ferrantes romaner.

  1. Boken skickas till dig.
  2. Du läser boken och återkommer med ett omdöme senast den 1 augusti, två dagar innan det officiella släppet.
  3. Alla förhandsläsares omdömen publiceras här på sidan den 3 augusti.

Ett omdöme består av följande:
Ett betyg på en skala 1-5 där 5 är bäst.
Dina tankar och synpunkter i en kort recension (max 1000 tecken)

*Urvalet pågår t o m 1 juli 2018. Förhandsläsarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Anställda inom Akademibokhandeln får ej delta i tävlingen. Juryns beslut kan ej överklagas. Genom att vara med och tävla godkänner du att Akademibokhandeln lagrar dina uppgifter i ett år, i syfte att kunna kontakta och skicka ut boken till förhandsläsarna, samt att ditt namn kan komma att publiceras på tävlingssidan.