Bli en av våra förhandsläsare!

– Ett högre syfte av Malin Thunberg Schunke

Som medlem i Akademibokhandelns Vänner finns chansen att förhandsläsa och betygsätta ännu ej utgivna titlar. Nu kan du anmäla intresse till att förhandsläsa Malin Thunberg Schunkes Ett högre syfte. Den 2 april utser vi 5 personer som får förhandsläsa boken* (OBS! Boken är ännu inte färdigtryckt och kommer därför skickas som en okorrigerad förhandsutgåva).

ANMÄL INTRESSE HÄR

Om boken

Under en exklusiv svensexa på den franska rivieran hamnar den svenske medborgaren Amir Yasin mitt i ett blodigt attentat och blir frihetsberövad i Paris misstänkt för mord. Efter flera terrordåd har stämningen hårdnat i Europa, och den ärelystne utredningsdomaren Philippe Duvernoy driver den franska brottsutredningen med järnhand. 

Jakten på attentatsmannen spänner över flera länder, och på Eurojust i Haag blir den svenska åklagaren Esther Edh och hennes färgstarka italienska chef Fabia Moretti involverade i en europeisk utredningsgrupp. Det komplicerade ärendet präglas snart av maktspel och nationellt revirtänkande. Vem är Amir Yasin och vad hände egentligen i baren i Juan-les-Pins? 

Isolerad från sin familj i Stockholm kämpar Amir Yasin förtvivlat för upprättelse, men framför allt för att överleva i Fleury-Mérogis, ett av Europas största och mest brutala fängelser. 

Ett högre syfte är en roman om svek, fördomar och ondska, men också om tillit, vänskap och kärlek. Om rättsskipning där kampen mot gränsöverskridande brottslighet blir explosiv när den ställs mot en människas rättssäkerhet. Om en brutal maktlöshet och en familj på väg att bryta samman. Romanen är den första i en serie om Esther Edh och Fabia Moretti och deras kamp mot internationell brottslighet. 

  1. Boken skickas till dig.
  2. Du läser boken och återkommer med ett omdöme senast den 6 maj, två dagar innan det officiella släppet.
  3. Alla förhandsläsares omdömen publiceras här på sidan den 8 maj.

Ett omdöme består av följande:

  • Ett betyg på en skala 1-5 där 5 är bäst.
  • Dina tankar och synpunkter i en kort recension (max 1000 tecken)

*Urvalet pågår t o m 1 april 2019. Förhandsläsarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Anställda inom Akademibokhandeln får ej delta i tävlingen. Juryns beslut kan ej överklagas. Genom att vara med och tävla godkänner du att Akademibokhandeln lagrar dina uppgifter i ett år, i syfte att kunna kontakta och skicka ut boken till förhandsläsarna, samt att ditt namn kan komma att publiceras på tävlingssidan.