Bli en av våra förhandsläsare!

– Flickorna av Emma Cline

Förhandsläsarna är utsedda! Stort grattis till Margareta Arnell, Linda Isaksson, Fia Bergdahl, Jennifer Johansson och Annette Cederlund. Vi väntar med spänning på era omdömen!

Om boken

Det är i parken som Evie får syn på flickorna, en grupp med långa trassliga hår och smutsiga klänningar. De rotar i soporna efter mat och har något vilt över sig, men verkar samtidigt fria. När Evie några dagar senare möter en av dem, Suzanne, får hon följa med till en ranch där den karismatiske Russell lever med sin »storfamilj«, unga kvinnor som verkar göra vad som helst för honom. Evie dras in i Russells trollkrets. Först när hon är för långt in för att kunna backa förstår hon att det som håller på att hända är någonting fruktansvärt, något som kommer att sluta med död.

Den 27-åriga Emma Clines romandebut är en av de senaste årens stora litterära händelser. 35 länder köpte på kort tid rättigheterna. Romanen bygger löst på historien om Charles Manson och de mord som han fick sina kvinnliga följare att begå i slutet av 60-talet.

OBS! Förhandsläsarna är redan utsedda.

  1. Boken skickas till dig.
  2. Du läser boken och återkommer med ett omdöme senast den 15 augusti.
  3. Alla förhandsläsares omdömen publiceras här på sidan den 27 augusti.

Ett omdöme består av följande:
Ett betyg på en skala 1-5 där 5 är bäst.
Dina tankar och synpunkter i en kort recension (max 1000 tecken)

Förhandsläsarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Juryns beslut kan ej överklagas.