Sofia Woods bokreafavoriter

– Bokrea 2021

Sofia Wood är frilansande kreatör och har en bakgrund som kommunikatör inom mode-, konst- och designbranschen. Hon har också ett brinnande matintresse, för henne är det kring maten allting egentligen kretsar.

Dunkel skog av Nicole Krauss
Dunkel skog är inte bara en förtrollande drama om parallella historier som knyts samman på märkliga sätt, det är också en mörkt humoristisk resa i tid och rum centrerad kring Tel Aviv såväl som New York. Kvar lämnas läsaren med en absolut känsla av att vilja ha mer av bokens fascinerande författare, som dessutom delar namn och yrke med en av huvudkaraktärerna. Vad är verklighet och vad är fiktion? Det är dolt i dunkel skog. 

Einsteins nya fru: Samlade serier av Liv Strömquist
Säg den som inte älskar Liv Strömquist satiriska serier? De är inte bara mörkt underhållande och spännande tecknade i Strömquist unika stil, de är knivskarpa kommentarer om kvinnors liv och roll i historien (såväl som i samtiden dessvärre). Den perfekta boken att ge i gåva till ung såväl som gammal. 

Swedish Modern av Hedvig Hedqvist, Christian Björk, Eric Ericson
En fullkomligt ljuvlig tegelsten om den lite bortglömda men ack så fantastiska svenska 30-tals modernismen. Boken är en bildtung resa i arkitektur, inredning, konsthantverk och möbler och efter att ha läst den kommer du inte bara vara rustad för att ta dig an närmsta loppis med hököga, du kommer också se kopplingen mellan design och ideologi i en tid då skönhet skulle vara för alla.