Författare i fokus

– Stefan Ahnhem

Genom Författare i fokus lär du känna din favoritförfattare lite närmare! Stefan Ahnhem är född 1966 i Stockholm men flyttade som tvååring till Helsingborg där han växte upp. Efter att ha arbetat som manusförfattare för film och tv sedan 1990-talet, bland annat för tv-serier som Wallander och Irene Huss, debuterade han 2014 med Offer utan ansikte som såldes till en rad länder och belönades med priset Crimetime Specsavers Award 2015 för bästa deckardebut. Den var den första delen i serien om Fabian Risk vid kriminalpolisen i Helsingborg.

Bild på Stefan Ahnhem

År 2015 släpptes den andra boken i serien, Den nionde graven, som utspelar sig ett halvår före debuten och beskriver varför Fabian var tvungen att lämna sitt jobb i Stockholm och flytta söderut. Den belönades med det tyska deckarpriset MIMI 2016 för årets bästa deckare. 

I den tredje delen Arton grader minus tar Stefan upp tråden från Offer utan ansikte. Det har gått två år sedan de dramatiska händelserna höll på att kosta Fabian och hans son livet och vi får åter stifta bekantskap med kollegerna i Helsingborg och den danska polisen Dunja Hougaard i ett fall där frågan de tvingas ställa är hur mycket av en människas liv man kan stjäla.

FAKTA

Familj: Min fru Mi och mina fyra barn Kasper, Filippa, Sander och Noomi.
Intressen: Skateboard, poker, kläder (ej klädpoker) samt min skivsamling.
Läser helst: Science fiction, musikbiografier och riktigt skickligt skrivna bladvändare.
Bästa boktips: Mannen i det höga slottet av Philip K. Dick.
Bästa platsen att läsa på: Hängmattan på min terrass i Palma de Mallorca.
Här trivs jag bäst: Med min familj och i goda vänners sällskap.
Gör i framtiden: Skriver på de kommande böckerna i serien om Fabian Risk och kommer att resa runt en hel del i Sverige och Europa för att träffa mina läsare.

 

Tävlingen är avslutad

Vad kan du om Stefan Ahnhem? Delta i vårt Författare i fokus-quiz och var samtidigt med och tävla om ett lyxigt bokpaket. Tävlingen pågår t o m den 13/11. 

1:a-3:e pris: Böckerna Arton grader minus (inbunden), Offer utan ansikte (pocket) och Den nionde graven (pocket).

Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln. Juryns beslut kan ej överklagas.