Författare i fokus

– Michael Connelly

Michael Connelly fick en lysande författarstart. Hans debutroman Svart eko - en hårdkokt polisroman som bygger på ett bankrån som skedde i Los Angeles 1987 - prisbelönades med en Edgar Award för 1992 års bästa debutdeckare.

I samband med journaliststudier vid Florida University upptäckte Michael Connelly Raymond Chandlers böcker. Därefter var Connellys framtidsplaner klara: om talangen räckte ända fram så var siktet inställt på att bli deckarförfattare. Efter sin examen 1980 arbetade han som journalist några år på dagstidningar i Florida, och därefter följde sju år som kriminalreporter på Los Angeles Times.

Idag är Michael Connelly en av världens mest framgångsrika kriminalförfattare, alla kategorier.

Vad kan du om Michael Connelly?

Delta i vårt Författare i fokus-quiz för att vara med att tävla om ett lyxigt bokpaket med böcker av Michael Connelly*! Tävlingen pågår t o m 13 juni.

1:a - 3:e pris

Varsitt exemplar av Nattskiftet (inbunden), Två sorters sanning (inbunden) och Inte ett farväl (pocket). 

 

*Tävlingen pågår t o m 13 juni 2018. Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från Akademibokhandeln och publiceras på tävlingssidan senast v. 25. Anställda inom Akademibokhandeln får ej delta i tävlingen. Juryns beslut kan ej överklagas. Genom att vara med och tävla godkänner du att Akademibokhandeln lagrar dina uppgifter i syfte att kunna kontakta samt skicka ut vinster till vinnarna. ​