Pastor Viveka och Glada änkan av Annette Haaland

– Ett nytt fall för pastor Viveka!

Under stumfilmens tid fanns en biograf i Enskede där filmerna ackompanjerades av en rejält sminkad äldre dam kallad Glada änkan. Hundra år senare väcker Enskedeborna liv i kvartersbion som får namn efter den legendomspunna pianisten.

Om boken

Under stumfilmens tid fanns en biograf i Enskede där filmerna ackompanjerades av en rejält sminkad äldre dam kallad Glada änkan. Hundra år senare väcker Enskedeborna liv i kvartersbion som får namn efter den legendomspunna pianisten. Men Glada änkan tycks vid närmare betraktande inte alls ha varit särskilt glad och kvalitetsfilm kan väcka många typer av känslor.

Och hur ska Vivekas församling spendera miljonen som de har fått ärva av Doris? En ny fascinerande medlem dyker upp i kyrkan, och mitt i alltihopa även ett avhugget finger. Och hela tiden snöar det.

Om författaren

Annette Haaland, född 1965, är lärare och undervisar på Bromma folkhögskola i ämnena religion, filosofi och svenska. Hon har också varit pastor i Equmeniakyrkan. Första delen om Pastor Viveka, Pastor Viveka och tanterna , utkom våren 2016, och Pastor Viveka och hundraårsjubileet utkom på hösten samma år. Tillsammans har de sålt i över 100 000 exemplar.  

Ej medlem? Här kan du läsa mer om medlemsklubben Akademibokhandelns Vänner.