Heroine

– Fjärde delen i Herkulesserien

En belägrad förort. En försvunnen kvinna. En tidsfrist på 24 timmar. När myten om Augeas stall förvandlas till en ultramodern thriller blir förorten den krigszon vi räds i våra värsta framtids­drömmar.

Om boken

 Stallhagen hösten 2016. Tunnelbanan har brunnit och bussarna kör inte längre in i området. De kriminella gäng­en har tagit över helt, och när en polisbil sprängs i luften sätter myndigheten stopp för alla utryckningar. Så sprids en film i sociala medier. I grymma bilder skändas en ung kvinna och lämnas för att dö. Polisen slår en järnring kring förorten. Kriminalinspektör Zack Herry på Särskilda enheten ger sig ensam in för att hitta henne innan den väldiga polisstyrkan drabbar samman med de tungt beväpnade gängen. Men onda krafter arbetar i det fördolda för att ge honom hans livs svåraste utma­ning.

HEROINE är fjärde delen i Herkulesserien. När myten om Augeas stall förvandlas till en ultramodern thriller blir förorten den krigszon vi räds i våra värsta framtids­drömmar.

Om författarna

Idén till Zack och Herkulesserien har Mons Kallentoft burit på sedan länge. Hans dröm har varit att skriva den stora berättelsen, en roman som går bortom den klassiska thrillern. Men det var först när han träffade Markus Lutteman som drömmen kunde förverkligas. Genom deras samarbete kombineras Kallentofts förmåga att skapa en historia och känslan för det litterära, med Luttemans sinne för precisa detaljer och högt tempo. Medan Kallentoft får möjlighet att utveckla komplexa karaktärer, ges Lutteman utrymme att inkännande gestalta dem.

Mons Kallentoft står med ena foten i den etablerade deckareliten och med andra i en ny generation noirförfattare. Hans kriminalromaner om Malin Fors har hyllats av såväl läsare som kritiker och hans matböcker har rönt mycket uppmärksamhet. 2001 fick han Katapultpriset, 2005 Gourmand World Cookbook Award, 2008 Hagdahlspriset och 2009 Premio Espana. Mons Kallentoft debuterade år 2000 med thrillern Pesetas. Sammantaget har Mons Kallentoft böcker har sålt i över 2,5 miljoner exemplar. De har översatts till 30 språk och flera av titlarna har legat på utländska topplistor, såsom i Frankrike och Storbritannien.

Markus Lutteman är journalisten som slog igenom 2007 med biografin El Choco. Sedan dess har han fått mycket uppmärksamhet med Patrik Sjöbergs biografi Det du inte såg och till hösten är turen kommen till 1960–2014 som är en biografi om Per Holknekt. Tillsammans med reportageboken Utsatt har Markus Luttemans böcker sålt mer än 400 000 exemplar. Markus har tidigare arbetat på tidningar som Svenska Dagbladet och Aftonbladet, men är numera författare på heltid. Han är också en flitigt anlitad föreläsare.

 

Ej medlem? Här kan du läsa mer om medlemsklubben Akademibokhandelns Vänner.