Begynnelse av Dan Brown

– Dan Brown är tillbaka!

I sin femte spänningsroman med Robert Langdon väver Dan Brown mästerligt samman mystiska koder, vetenskap, religion och historia. Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, dras in i ett gåtfullt äventyr där han ställs inför två av mänsklighetens eviga frågor, och den omskakande upptäckt som visar sig vara svaret på dem.

Om boken

Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, anländer till Guggenheimmuseet i Bilbao för att närvara vid avslöjandet av en upptäckt som enligt inbjudan kommer att ”förändra vetenskapen för alltid”. Edmond Kirsch, en fyrtioårig miljardär som blivit världskänd för sina hypermoderna tekniska uppfinningar och djärva förutsägelser, var en gång Langdons student. Nu hävdar han att han funnit svaret på två av mänsklighetens mest omdebatterade frågor.

När den spektakulära presentationen inleds inser Langdon att han och de hundratals andra gästerna står inför ett avslöjande som är långt mer kontroversiellt än de kunnat ana. Men plötsligt exploderar den välorkestrerade kvällen i kaos. Tillsammans med museets eleganta chef Ambra Vidal finner Langdon sig vara måltavla för en okänd fiende som inte skyr några medel för att förhindra att Kirschs banbrytande upptäckt når dagens ljus. Tillsammans flyr Langdon och Vidal mot Barcelona för att knäcka det kryptiska lösenordet som skyddar Kirschs hemlighet innan det är för sent. Under den dramatiska jakten tvingas Langdon navigera bland mystiska koder, nedtystade historiska fakta och religiös extremism.

Efter sensationella bästsäljare som Da Vinci-kodenÄnglar och Demoner och Inferno är Dan Brown nu tillbaka med en av sina hittills mest hisnande, banbrytande och underhållande romaner.

Om författaren

Amerikanen Dan Brown utbildade sig vid Amherst College och Phillips Exeter Academy, där han sedan arbetade som lärare i engelska fram till sin författardebut 1996 med spänningsromanen Gåtornas palats. Därefter skrev han Änglar och demoner, där han introducerade Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, och I cirkelns mitt. Hans fjärde bok, Da Vinci-koden, utkom 2003 och blev hans gigantiska genombrott. Da Vinci-koden kom ut i Sverige 2004 och var den första boken av Dan Brown som översattes till svenska. Boken har sålt i över 80 miljoner exemplar världen över, vilket gör den till en av de absolut mest sålda genom tiderna. Bara i Sverige har den svenska utgåvan sålt 1,1 miljoner exemplar, och totalt sett har Dan Browns böcker sålt i över 3,4 miljoner exemplar i Sverige. 

Efter fem års väntan kom år 2009 Den förlorade symbolen, och därefter Inferno 2013. Hösten 2017 utkommer Begynnelse, Dan Browns sjunde bok och den femte med Robert Langdon i huvudrollen.

Da Vinci-koden, Änglar och demoner och Inferno har alla filmatiserats, i regi av Ron Howard och med Tom Hanks i huvudrollen som Robert Langdon.

Ej medlem? Här kan du läsa mer om medlemsklubben Akademibokhandelns Vänner.