Stockholm Mäster Samuelsgatan

Psykologikväll: Att må bättre här i paradiset

Välkommen att lyssna till Anna Kåver och Christian Rück som samtalar med Jonas Mattsson, chefredaktör på Modern Psykologi, utifrån sin aktuella böcker "Dansa mjukt med tillvaron" och "Olyckliga i paradiset". I dessa tider begränsar vi publiken till max 30 personer, med avstånd mellan stolarna. Entré 50 kr vilket ger motsvarande rabatt vid köp av bokköp denna kväll. Föranmälan krävs via knappen nedan.

Dansa mjukt med tillvaron
Att röra sig flexibelt i våra tankar och känslor hjälper oss på vägen. Likaså att hitta en inre frihet med tillåtandet som ledstjärna och utan alltför höga krav.Det gäller att hitta vardagsmodet som vi kan hitta för att utmana hindrande rädslor. Med denna bok vill Anna Kåver påminna oss om våra egna resurser och vad vi kan betona lite mer i våra liv. Då kan förhoppningsvis dansen med tillvaron bli så mjuk som vi vill ha den.
Anna Kåver är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och författare till succéer som Att leva ett liv, inte vinna ett krig, Himmel, helvete och allt däremellan, Tillsammans (med Åsa Nilsonne) och senast Oro att leva med tillvarons ovisshet.

Olyckliga i paradiset: varför mår vi dåligt när allt är så bra?
Mer än en miljon svenskar tar antidepressiva läkemedel och psykiatriska diagnoser ligger bakom hälften av alla sjukskrivningar. Samtidigt har vi de senaste hundra åren fått ökad livslängd, mer frihet samt ökad jämställdhet och välfärd. Så varför mår vi inte allt bättre? Beror ökningen av diagnoser på den svenska ensamheten, skärmarna, på att allt går fortare eller har vi flyttat gränsen mellan friskt och sjukt? Har stressen verkligen ökat och hur uppstod egentligen den för Sverige unika diagnosen utmattningssyndrom?
Christian Rück är psykiater och professor i psykiatri vid Karolinska institutet. 

torsdag 22 oktober kl 19:30-21:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan