Stockholm Mäster Samuelsgatan

Lyrikkväll

Lyrikkväll med flera författare

Välkommen till en lyrikkväll med Athena Farrokhzad, Burcu Sahin, Merima Dizdarevic och Leif Holmstrand. 

I sin nya bok, Åsnans år återvänder Athena Farrokhzad till centrala teman i sitt författarskap, nu genom åsnans gestalt. Denna djurvärldens proletär som dumförklaras för att exploateras, denna migrant som aldrig får lägga ner sin last.

Blodbok av Burcu Sahin är en poetisk inventering av ett statligt rasbiologiskt instituts arkiv, men också av den egna kroppens ensamhet och kollektiva minnen. Dikterna består av textstölder från institutioner, författare, naturvetenskapen, nyhetsartiklar och sånger, för att kunna berätta om andra stölder. Historia som en början på ytterligare en historia.

Texterna i långt från ögat långt från hjärtat av Merima Dizdarevic arbetar med det motbjudande och vackra, det smärtsamma och njutningsfulla, med det komplexa i relation till det inordnade, som ett sätt att möjliggöra ett polyfont uttryck. Smärtpunkterna är inlemmade i form och natur, men innebär det att de går att uthärda?

Leif Holmstrand med Inte världen är en bunden vers och skenbart fri vers frammanar och utplånar tillvaron: skapelseurkund, harmageddon. I det lilla. Språket framställs här som fysiskt och biologiskt faktum, men är även avsett som magi. De intryck som formulerar världen formulerar nu sig själva. Detta är inte världen.

Moderator Lina Rydén Reynols

Föranämlan krävs. Begränsat antal platser.

Varmt välkomna!

fredag 25 november kl 17:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan