Linköping Storgatan

Lär dig att förstå din hund med Per Jensen

– Författarträff med Per Jensen

Har du undrat varför hundar gärna äter märkliga saker, som gräs eller bajs? Eller varför de rullar sig i stinkande högar och lägger så mycket tid på att leka och sova? I den nya boken Hundens hemligheter tar Per Jensen upp dessa och en rad andra hittills obesvarade gåtor och presenterar, med humor och en stor kärlek till hundar, hur vetenskapen försökt lösa dem.

Författaren tar oss med på en vindlande resa på jakt efter nycklarna till hundens vanliga men svårförklarade beteenden. Vi får nya och oväntade insikter om hundars märkliga vanor utifrån den allra senaste forskningen. Dessutom möter vi en rad historiska hundar som varit livsavgörande för enskilda människor och ibland hela mänskligheten. Vi träffar allt från den lilla hund som begravdes tillsammans med sin ägare för 12 000 år sedan till Atlas, som räddade sin matte från att bli överkörd av en framrusande snöplog.

Per Jensen är professor i etologi vid Linköpings universitet. Hans forskning och undervisning handlar om beteendet hos hundar och andra djur och han föreläser ofta och gärna för hundägare över hela Skandinavien.

Du och din hund är hjärtligt välkomna till denna författarträff! Boken kommer att finnas tillgänglig till ett snällt pris, och självklart kan du få ditt exemplar signerat av författaren.

Föranmälan sker via mejl till linkoping.storgatan@akademibokhandeln.se eller tel 010-744 18 40.

torsdag 23 mars kl 17:30

Plats

Linköping Storgatan