Stockholm Mäster Samuelsgatan

Inspirationslunch: Hur förundran ger ett bättre liv

Förundran handlar om de positiva wow-känslor som bland annat väcks av naturupplevelser, mänsklig närhet, stor konst och musik, vackra solnedgångar och annat vi tycker om och som får oss att häpna. Genom att bli mer medvetna om dessa intryck kan vi må bättre. Men hur? Välkommen att lyssna till vetenskapsjournalisten Maria Borelius som berättar utifrån sin nya bok. I dessa tider begränsar vi publiken till max 30 pers, med avstånd mellan stolarna. Föranmälan görs via knappen nedan, senast måndag 19/10. Lunch, rabatt och nya insikter för enbart 150 kr. Välkommen!

Evenemanget sänds även live via nedan länk
LIVE-event: Hur förundran ger ett bättre liv

Vi är trötta, utarbetade och stressade - och rusar med andan i halsen mellan alla måsten i vardagen. Var det verkligen så här livet skulle bli? Nej, för att må bra och bli lyckliga behöver vi tid att vila och njuta. Det handlar om förundran, eller awe på engelska. Detta var en av hörnstenarna i Maria Borelius bästsäljande böcker Hälsorevolutionen och Bliss, och det är ett av de ämnen som fascinerat läsarna allra mest. I sin nya bok fortsätter hon sin antiinflammatoriska, vetenskapliga resa och gör en djupdykning i det fascinerande området förundran. Hon hittar de 30 förundransnycklarna som kan minska stress och väcka glädje och lugn. För det är inte bara motion och rätt kost som får oss att må bra. Upplevelsen av förundran kan rent biologiskt minska den låggradiga inflammationen i kroppen. Så att njuta av livet är ingen lyx - utan en ren nödvändighet.

Maria Borelius ger sig ut på pilgrimsvandring, lyssnar på opera, påtar i trädgården, vinterbadar, träffar techgurus i Silicon Valley och hjärtspecialister i Stockholm. Du kommer även att få lära dig om JOMO-tekniken - "The Joy Of Missing Out", och den vediska legenden om de 12 husen, liksom om begrepp som dopaminfasta, njurvila, förundranspromenader, stjärnskådande, Kirtan och tempeldagen. Hon söker upp världsledande forskare och andra experter och visar hur just du kan hitta din förundran.

150 kr för lunch och 30 min inspiration - så funkar det:
Anmäl dig via knappen på denna sida. Du får då en bekräftelse via mejl att du är anmäld. Visa upp den bekräftelsen i kassan på Mäster Samuelsgatan i samband med inspirationslunchen. Där betalar du 150 kr, för vilket du får en matig vegetarisk sallad med dryck från Café K-märkt, plus 50 kr rabatt på valfri bok vid detta tillfälle. Du får också rabatt på valfri kaffe på maten hos Café K-märkt. Var gärna på plats i butiken ca 11.45 för att hinna betala och hämta ut salladen innan föredragets början. Föredraget håller på kl 12.00-12.30.

torsdag 22 oktober kl 11:45-12:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan