Lund Stortorget

Författarträff med Torill Kornfeldt INSTÄLLT

Välkommen att lyssna till författaren Torill Kornfeldt som berättar utifrån sin aktuella bok "människan i provröret : reportage från genteknikens frontlinjer". Anmälan via knappen nedan.

EVENEMANGET ÄR TYVÄRR INSTÄLLT

Den nya genteknikens framväxt har gått i rasande fart. När de första genmodifierade barnen föddes i Kina 2018 blev det tydligt att mänskligheten stod inför möjligheter som vi förut bara fantiserat om. Med gensaxen crispr kan vi troligen bestämma våra barns egenskaper och slippa sjukdom och åldrande. Men det finns också risker. Hur ska vi hantera de nya verktygen som kan förändra vår arvsmassa?

Vetenskapsjournalisten Torill Kornfeldt har rest över hela världen för att träffa människorna som driver utvecklingen. Hon har besökt exklusiva fertilitetskliniker i Sydkorea, cancerläkare i Kina som experimenterar på obotligt sjuka patienter och bio-hackers i amerikanska storstäder som vill göra den nya tekniken tillgänglig för alla. I Människan i provröret undersöker hon vilka konsekvenser de senaste årens framsteg har fått och vad som väntar runt hörnet.

torsdag 26 mars kl 18:00

Plats

Lund Stortorget