Stockholm Mäster Samuelsgatan

Författarträff med Per Faxneld

Välkomna att lyssna till Per Faxneld som berättar utifrån sina aktuella bok "Det ockulta sekelskiftet: Esoteriska strömningar i Hilma af Klints tid". Ingen föranmälan behövs!

Idag framstår hon kanske som lätt galen, eller en isolerad excentriker som påstod sig stå i kontakt med andevärlden. Men Hilma af Klint var formad av starka krafter och allt annat än ovanliga idéer i hennes samtid.

I sin första bok på Volante berättar Per Faxneld, docent i religionshistoria och lektor i religionsvetenskap vid Södertörn, om de esoteriska strömningar som var så framträdande under det som kommit att kallas det ockulta sekelskiftet. Det är en fängslande och underhållande genomgång och för den med minsta kulturintresse är det obligatorisk läsning för att förstå en ofta förbisedd del av vår litteratur-, musik- och konsthistoria. Och vi möter alla från Hilma af Klint till August Strindberg och Tyra Kleen och Lucie Lagerbielke.

Det ockulta sekelskiftet : Esoteriska strömningar i Hilma af Klints tid lär oss att se, läsa och lyssna och lägga märke till nya mönster och tankar.

lördag 7 mars kl 14:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan