Skellefteå

Författarfrukost med Stina Jackson

Välkommen att lyssna till Stina Jackson som berättar om sitt författarskap och aktuella boken "Ödesmark". Vi bjuder på kaffe och smörgås. Frukosten serveras från kl 8.30 och författarträffen börjar kl 9.00. I dessa tider begränsar vi publiken till max 30 personer, med avstånd mellan stolarna.

Föranmälan krävs till skelleftea@akademibokhandeln.se eller 010-744 11 20

Ödesmark (nominerad till Årets bok 2020)
Vårvintern håller sitt grepp om Ödesmark, den lilla byn utanför Arvidsjaur. Flera av gårdarna är övergivna, lämnade åt ett långsamt förfall. I ett av husen bor Liv med sin gamla pappa Vidar och tonårssonen Simon. De utgör en säregen familj, Liv känner grannarnas blickar, på samma sätt som hon känner kundernas stirrande när hon jobbar kvällsskift på bensinmacken. Alla tycks fråga sig varför Liv har stannat med sin pappa, vad som håller henne kvar i detta bortglömda hörn av Lappland. Människor pratar om Vidars förmögenhet, om hur rik han borde vara efter alla sina skogsaffärer och vilket lätt villebråd familjen är …

Efter sitt stora genombrott med debutboken Silvervägen återkommer nu Stina Jackson med en lika tät som berörande berättelse om människors bundenhet till en plats och till varandra, om hur våldsamt starka banden kan vara – och om hur svårt det är att bryta mönster.

torsdag 17 september kl 09:00

Plats

Skellefteå