Lund Stortorget

Bokcirkel med temat ”Minne och glömska”

– Bokcirkel hos Akademibokhandeln Lund Stortorget

OBS! På grund av det stora intresset har vi lagt till fler bokcirkeltillfällen. De nya datumen hittar du längst ned.

Vill du vara med i en bokcirkel som går på djupet med några av vårens nya böcker? Nu bjuder Akademibokhandeln Gleerups i Lund in till bokcirkel på temat ”Minne och glömska”. Du får läsa tre alldeles nyutgivna böcker och diskutera dem med andra litteraturintresserade under ledning av skrivpedagog Karin Mellbourn.

Här ges utrymme att leta sig in i böckerna och fundera över vad de väcker hos oss när vi läser. Utifrån deltagarnas intressen tittar vi på aspekter som hur boken är skriven och uppbyggd, kontexten den utspelar sig i och hur vi kan uppfatta språk, karaktärer och handling på olika sätt.

I bokcirkeln får du chans att upptäcka kritikerhyllade författarskap från olika länder, där ett par av dem introduceras på svenska för första gången. Det är titlar vars handling spänner över generationer och som utspelar sig på skilda platser, som till exempel finska Lappland vid slutet av andra världskriget, ett höghuskvarter i Östberlin under DDR-tiden och bland kvinnor från folkgruppen fulani i samtidens Kamerun. Detta är böcker som vi har valt eftersom vi tror att det finns mycket att tänka och samtala kring.

Det finns inget rätt eller fel sätt att läsa böckerna på. I en bokcirkel är olika tankar och perspektiv en styrka. Genom att reflektera kring det du läser och utbyta tankar med andra får läsupplevelsen växa och stanna kvar.

Inför varje träff hämtar du ut ditt exemplar av den aktuella titeln i butiken, och sedan har du minst fyra veckor på dig att läsa den innan vi ses. Tillsammans med boken får du också ett välkomstmejl med en kort presentation av författaren och någon tanke att ta med dig in i läsningen.

Kostnad: 1 495 kr. I priset ingår ett eget exemplar av varje nyutgiven roman, tre boksamtal under professionell ledning, samt lättare fika.

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till lund.gleerups@akademibokhandeln.se. Ange ”Bokcirkel Minne och glömska” i rubriken. 
Sista anmälningsdag för bokcirkel grupp två är 15 mars. 

Max 9 deltagare per grupp. Först till kvarn gäller.

Välkommen att delta i vårens bokcirkel med temat ”Minne och glömska”!

Datum och titlar, grupp 1 (FULLBOKAT):

Torsdag 16 mars kl 17.00­­–18.30  Älven av Rosa Liksom

Torsdag 13 april kl 17.00–18.30  Tålamod av Djaïli Amadou Amal

Torsdag 11 maj kl 17.00–18.30  Marzahn, mon amour av Katja Oskamp

Datum och titlar, grupp 2 (FULLBOKAT):

Onsdag 29 mars kl 17:00–18:30  Älven av Rosa Liksom

Onsdag 26 april kl 17:00–18:30  Tålamod av Djaïli Amadou Amal

Onsdag 24 maj kl 17:00–18:30  Marzahn, mon amour av Katja Oskamp

Bokcirkeln leds av Karin Mellbourn, som är utbildad skrivpedagog och har en magisterexamen i litterär gestaltning från Lunds universitet. Karin är även medarbetare på Akademibokhandeln Gleerups.

Du kan läsa mer om Karin och hennes verksamhet här: http://karinmellbourn.com 

onsdag 29 mars kl 17:00

Plats

Lund Stortorget