Uppsala Stora Torget

Att vårda det vi har istället för att köpa nytt

Med rätt omvårdnad för rätt sak blir livet lite enklare, billigare och skönare. Johan Tell är en välkänd författare av böcker på temat klimat och hållbarhet. Nu delar han med sig av hur man enkelt kan förlänga livet på kläder, vitvaror, elektronik mm. I dessa tider begränsar vi publiken till max 30 pers, med avstånd mellan stolarna. Föranmälan görs via knappen nedan. Entré 50 kr vilket ger motsvarande rabatt vid köp av kvällens bok. Välkommen!

Slit och släng? Nej, vårda och behåll! Ta hand om dina saker och reparera vid behov, så håller de längre – en urgammal kunskap som håller på att gå förlorad. För den som kan knepen är det lätt. Lär dig laga stolar, byta cykeltrampa och ta bort rost från verktyg. Förläng livet på kläder, vitvaror och elektroniska prylar. Få koll på vad du kan reparera själv och vad du bör överlåta åt experter.

Boken har tagits fram i samverkan med Blocket och deras kunder, så här finns en stor bredd av smarta tips om allt från smycken till friluftsprylar. En bonus är att minskad konsumtion också är bra för vårt samhälle och hela planeten.

Johan Tell är skribent, föreläsare och fackboksförfattare som skrivit drygt trettio böcker. Han har belönats med Svenska publishing-priset och nominerats till både årets krönikör och årets fackboksförfattare. Johan brinner för miljö- och klimatfrågor och vill med sina böcker inspirera till och sprida kunskap om en mer hållbar livsstil – inte genom att välja bort, utan genom att välja klokare.

torsdag 17 september kl 19:00

Plats

Uppsala Stora Torget