Möt Eva, kvinnan bakom vårt senaste kampanjuttryck

– Intervju med Eva från @ForeverGoodLife

Eva är en starkt lysande stjärna på, nya trenden, bullet journaling-himlen. Hon driver @ForeverGoodLife där hon ger tips och inspiration på hur du bättre organiserar ditt liv och din kalender. Därför är vi extra glada över att Eva har gjort vårt nya kampanjuttryck "Gör varje dag speciell", en kampanj som slår ett slag för kreativiteten! Nedan kan du ta del av en intervju med Eva, där hon bland annat ger sina bästa tips på att få till en bättre planering och ordning i vardagen.

Hur började ditt intresse för bullet journaling?
Jag har alltid gillat att planera, skapa to-do listor och ”få saker gjort”, så redan första gången jag såg en Bullet Journal förstod jag att detta var något för mig. Men det var inte bara planeringsbiten som fick mig taggad, det var även ett sätt att få utlopp för min kreativitet. 

Varför tror du att Bullet Journal har blivit så stort?
Det är ett smart sätt att strukturera sina dagar och hålla reda på saker. Och framför allt så gör man den till sin egen; man bygger upp den efter ens egna behov och intressen, det finns inget rätt eller fel. Och inte minst så finns det ett fantastisk BuJo community på Instagram!

Vilka produkter hos Akademibokhandeln tycker du man ska börja med att införskaffa om man vill starta med Bullet Journal?
Jag tycker absolut man ska införskaffa en A5 anteckningsbok med dotted grid så man har prickar som guidar en att skriva rakt. Leuchtturm 1917 är en klassisk Bullet Journal anteckningsbok som många använder. När det kommer till pennor så gillar jag för tillfället Sakuras Pigma Micron med spetsstorleken 01 och 03, med dem kan man göra flera olika fontstilar och även skissa med om man vill det.

Vad inspirerar dig i ditt kreativa arbete?
Det låter kliché men det kan vara vad som helst, allt från en snygg hemsida eller annons till en magasinartikel som har schysst layout. Jag följer många som målar med akvarell, arbetar med hand-lettering eller som skapar mönster, och de inspirerar mig massor. Självklart får jag också mycket inspiration från andra som delar med sig av sina Bullet Journal layouts!

Vilket är ditt bästa tips för att få till en bättre planering och ordning och reda i vardagen?
Bästa tipset är att göra planeringen till en rutin, exempelvis att planera veckan på söndag kväll. Dessutom hjälper det mig otroligt mycket om jag sätter mig och planerar morgondagen innan jag stänger ner för kvällen. Då vet jag direkt på morgonen vad det är som gäller den dagen. Ett bonustips är att välja ut 1-3 saker som verkligen är topp prioritet för dagen och se till att dedikera tid för att få dem gjorda.

Vem skulle du säga är de mest inspirerande i branschen idag, som man bara måste följa, förutom dig själv förstås?
Två tjejer som alltid inspirerar mig är @lifebywhitney och @inkbyjeng.

Här hittar du Evas Instagram @forevergoodlife.