Chokladbollens dag

Fira chokladbollens dag med att baka din favorit av det mumsiga bakverket! Dessa böcker innehåller massor med recept på olika typer av chokladbollar. Dessutom bjuder vi på receptet på den gudomliga chokladbollstårtan ur "Baka med godis". Hurra för chokladbollen!

Chokladbollstårta

Ingredienser
50 g mjölkchoklad
8 dl havregryn
200 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2 ½ msk kakao
½ dl O’boypulver

Topping
kokosflingor
1 ½ dl rumsvarm nutella

Ca. 8 bitar
Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad. Kör havre grynen till mindre bitar i en matberedare eller mixer. Vispa smör och florsocker till en jämn smet i en bunke. Rör ner salt, kaffe, kakao och O’boy. Tillsätt havregryn och choklad och rör ihop till en jämn smet. Låt stå i kylskåpet i 1 timme. Rulla minichokladbollar av en liten del av smeten, rulla dem i kokosflingor och ställ åt sidan. Forma resten av smeten till en platt och rund tårta och lägg den på ett fat. Täck tårtan med kokosflingor. Stapla chokladbollarna på mitten av tårtan, spritsa nutella runtom och servera. Låt stå i kylskåp och ta fram cirka 15 minuter före servering.